Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Leo je králem Hollywoodu


ikona
KarelR
adam sandlerjohnny deppleonardo dicapriotom hankswill smith
Kteří herci si loni vydělali nejvíc? 

Hollywoodských žebříčků jsou tuny. Měří popularitu, vzhled, vkus nebo zkrátka cokoliv, co člověka donutí kliknout na příslušný odkaz. Jen několik z nich ale má alespoň nějakou vypovídající hodnotu. A mezi ty rozhodně patří ten od Forbesu. Slavný magazín jednou ročně zapne obří kalkulačku a složitě spočítá, kteří herci si mezi 1. květnem minulého a současného roku vydělalo nejvíc zelených bankovek. A letošek není výjimkou.

Loni se do čela žebříčku dostal Johnny Depp, letos ale musel z trůnu sestoupit. Poprvé se do něj totiž usadila hvězda Critters 3 a Jedovatého břečťanu, plakátový přeborník Leonardo DiCaprio. Jak je to možné? Inu, Leova cesta na vrchol zní poměrně snadně - stačí pracovat jen s prvotřídními režiséry. Tuhle taktiku začal mladý talent praktikovat v roce 2002 (tedy pět let po Titanicu), když jednoduše odmítal vlézt do filmu, který by neměl v kolonce režie menší jméno než Spielberg, Scorsese, Mendes, Zwick nebo Scott.

A definitivně se mu to vyplatilo loni, když zkombinoval mohutné sumy, jež si vydělal pobíháním po Prokletém ostrově a při snění v Počátku. Čtvrtá spolupráce se Scorsesem, první s Nolanem, kritický a finanční úspěch skoro na všech frontách... a Leova peněženka hned byla o 77 milionů dolarů naditější. Přejme mu to a doufejme, že v příštích letech svoji taktiku nezmění. Mohl by pracovat třeba s... Eastwoodem a Tarantinem!

Na druhé místo spadl zmíněný Depp, nějak výrazně ho to ale nebolí. 50 mega je pořád slušné kapesné a čtvrtí Piráti zrovna nepatří mezi filmy, které by se spokojily s menšími než miliardovými výdělky. Disneyovská dojná kráva ale naštěstí hodlá v budoucnu trochu zariskovat (Dark Shadows s Burtonem, The Lone Ranger s Verbinskim), takže by se téhle nálepky mohl alespoň na chvíli zbavit. Určitě by to ocenili všichni, které nedávno trápil jak v Pirátech, tak v Cizinci.

Třetí pozice patří Adamu Sandlerovi, se kterým je to čím dál tím méně zajímavé. Machři sice byli jeho nejvýdělečnějším filmem vůbec. Moc nadšený z nich ale nikdo nebyl. O něco méně (ale pořád sakra hodně) pak vydělala nečekaně vydařená romantika Zkus mě rozesmát, za níž si zaslouží pochvalu... kterou zase rychle likvidují trailery na Jacka a Jill. Sandler každopádně ve vymezeném období shrábnul 40 milionů dolarů, což jsou pořád peníze, za které by se 99% herců klidně nechalo třikrát za film uhodit do slabin.

Tohohle pána tu asi nečekáte, ale na čtvrté místo se vyšplhal Will Smith. Pauzírující superhvězda totiž dostala tučný šek za to, že šla točit Muže v černém 3. A tak její příjmy nakonec vystoupaly až na 36 milionů dolarů. Na to, že se Smith neobjevil na plátně od roku 2008 (ty fotky na konci Karate Kida se nepočítají!), dost šílené peníze. Takovou dovolenou si můžou v Hollywoodu střihnout maximálně on a James Cameron.

Pátou a forbesáckou pozici obsadil Tom Hanks. A vlastně mu k tomu stačila jen procenta ze zisku Toy Story 3, která ho dotlačila ke 35 milionům. Za režisérkou a hereckou snahu u Mojí krásné učitelky (aka Larry Crowne) totiž žádnou velkou sumu nedostal, což je smůla nejen proto, že film finančně propadl a nezabodoval ani kriticky. Tenhle autorský krok holt Tomovi nevyšel, do budoucna mu to ale určitě neuškodí. Příští rok si vydělá dramatem Extremely Loud a Incredibly Close s momentálně velmi "žhavou" Sandrou Bullock. A pak už by se mohl hnout kupředu brownovský Ztracený symbol, u kterého dolary potečou proudem bez ohledu na to, kolik lidí zase usne už při expozici. Nebo že by nový režisér zlomil langdonovskou kletbu?

Zbytek žebříčku:

6. Ben Stiller (34 milionů)
7. Robert Downey, Jr. (31 milionů)
8. Mark Wahlberg (28 milionů)
9. Tim Allen (22 milionů)
10. Tom Cruise (22 milionů)
11. Jim Carrey (20 milionů)
12. Daniel Craig (20 milionů)
13. Robert Pattinson (20 milionů)
14. Brad Pitt (20 milionů)
15. Matt Damon (18 milionů)

Letošní starpower je rozdělená. Kdo by podle vás mohl nejvíc vydělat do přehlídky roku 2012?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace