Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Potter válcuje kina! Absolutně rekordní nástup!


ikona
Cival
harry pottertržby
Potter brutálně zahájil tažení za svou první miliardou... 

Harry Potter je alespoň na dalších deset let naposledy v kinech, a tak si to musí pořádně užít. Obrýlený čaroděj se loučí ve velkém stylu a jeho dopad na světová kina je monumentální. Není divu. Dlouhé roky tomuhle kouzelníkovi trvalo, než se na férovku postavil ďábelskému Voldemortovi – když už k tomu teď došlo, chtějí u toho všichni být. Roky dráždění bez absolutní divácké satisfakce (tahle série je ekvivalentem oddalovaného orgasmu :) se prostě musely projevit v mohutném zájmu o finále ságy.

Osmý Harry Potter se už během týdne rozjel ve velkém stylu po světě. Skoro každá civilizovaná země hlásí rekordy z půlnočních projekcí, padne spousta víkendových maxim a přepíšou se historické tabulky hned v mnoha směrech. Globálním tržbám se ale budeme věnovat až v neděli v noci v klasické kasovní novince, až budou důkladně propočítána všechna data. Můžeme si každopádně být jisti, že Potter vystartoval s rychlostí střely a silou ledoborce (ještě před víkendem hlásil z mimoamerických destinací skoro sto milionů).

Absolutně rekordní zámořské předprodeje pak naznačovaly, že v případě pottermánie se americké publikum rozhodně zahanbit nenechá. A taky že ne. Bezprecedentně vysoké zisky z vyprodaných půlnočních projekcí se zastavily na čísle 43,5 milionů dolarů. Rekord přitom držely předchozí dva díly Twilight ságy s třiceti, resp. šestadvaceti miliony, předchozí Potter na půlnočkách trhl milionů 24. Takže tentokrát sakra velký nátřesk!

Tenhle humbuk se pak samozřejmě projevil v ďábelských tržbách za první den promítání.  Potter tu znovu překonával Twilight ságu (72 a 68 milionů), plus Temného rytíře, jenž před třemi lety otevřel za 67 milionů. A s ohledem na půlnoční tržby je zřejmé, že Potterovi nedělalo vůbec žádnou námahu tyhle dějinné mety rozdrtit.  Stoprocentně čistá čísla samozřejmě budou známa až večer, ale nejschopnější hollywoodské kalkulačky už propočítaly, že za první den v americké distribuci osmý Potter utržil neskutečných 95 mega!

UPDATE: Dělá to 92 milionů!

PŘEHLED AMERICKÝCH TRŽEB ZA PRVNÍ DEN PROMÍTÁNÍ

Co to znamená? Že padne rekord za víkend a že miliarda je sakra blízko, zvlášť když uvážíme, že jde o poslední setkání s mladým kouzelníkem… a že ho spousta diváků žere i s chlupama. Prostě velkolepý konec se vším všudy. Zůstaňte na příjmu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace