Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Percy Jackson má režiséra, Hellboy ne


ikona
st39.6
hellboy
Svět není fér. A my víme proč! 

Občas má člověk chuť vzít filmového boha pod krkem a vlepit mu pořádného facana. A není to jen ve chvílích, kdy novým X-Men nedopřeje pořádný kasovní úspěch, nebo když poslední díl Stmívání rozdělí na dva filmy (jako by nestačilo, že autorka knižní předlohy rozdělila jeden odstavec na čtyři knížky, že...). Je to také v těch okamžicích, kdy se sequelu dožije film, který vlastně nikoho nezajímá, zatímco jedné z největších comicsových pecek, u které snad každý počítal s trilogií, závěrečný díl není dopřán.

Řeč je o Percym Jacksonovi a Hellboyovi. Zatímco Percy Jackson: Zloděj blesku od Chrise Columbuse vydělal při rozpočtu kolem devadesáti milionů celosvětově přes dvě stě, druhý Hellboy při osmdesátimilionovém rozpočtu vydělal celosvětově jen sto šedesát. Oba filmy na sebe vydělaly jen tak tak, nějakou záhadou ale mladý Zloděj blesku dopadl lépe než rudý milovník koček. A tak když se zeptáte Guillerma del Tora, jestli někdy třetí díl Hellboye vznikne, sice bude nadšeně tvrdit, že o něj má veliký zájem, na druhou stranu ale okamžitě podotkne, že je to dost nepravděpodobné.

A přesně to teď tvrdí Mike Mignola, tvůrce comicsové předlohy. Pro Del Tora je problém v tom, že má naplánováno půldruhého bambilionu filmů, které by chtěl ještě během tohoto života natočit a Hellboy se mu do rozvrhu jednoduše nevejde, tvrdí duchovní otec projektu. A co si budeme povídat, Hellboy bez Del Tora, to je jako Pán prstenů bez Jacksona. Ehm. Dříve nebo později to někdo zkusí, ale prostě to nebude fungovat. Třetí Hellboy proto zůstává v nedohlednu.

Zato o sequelu Columbusovy osobní kompenzace toho, že už po něm nikdo nechtěl, aby točil dalšího Pottera, se nějaký ten pátek u Foxů mluví, doteď ale nebyl znám režisér. A alespoň v tomhle směru boží mlýny melou tak, jak mají - dvojku totiž natočí Thor. Ano, studio si ho bez debat vybralo kvůli příbuzenskému vztahu s Bohem hromu, i když je to volba prapodivná - Jackson už ve dvojce není zlodějem blesku, ale plácá se v oceánu monster, takže by se na tu práci hodil spíš Aquaman. Nechytáte se?

Abychom si rozumněli - Thor Freudenthal opravdu existuje, o čemž se můžete přesvědčit v titulcích jeho režijních počinů jako Deník Slabocha nebo Hotel pro psy. Jedna pecka vedle druhé. A právě Thor bude druhého Jacksona s podtitulem Sea of Monsters režírovat. Ano, on ten svět alespoň trochu fér je, ale stejně ...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace