Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars v Praze!


ikona
st39.6
george lucasstar wars
George Lucas hodlá točit Star Wars v Praze. Ale jen ty televizní 

O televizních Star Wars se mluví několik dlouhých let a projekt se prakticky neustále odkládá. George Lucas přitom už nějaký ten pátek tvrdí, že má v trezoru schované scénáře, které dají dohromady padesát hodin příběhu. Víc než otázkou, jestli hrané televizní Star Wars vzniknou, se proto fanoušci zabývají otazníky nad KDY, KDE a JAK.

Producent Rick McCallum, který s Lucasem pracuje od raných devadesátých let, teď na některé z těchto otázek alespoň částečně odpověděl. A je to odpověď, která se českým fanouškům bude líbit. Televizní Star Wars by se totiž měly točit v Česku, konkrétně pak v Praze.

Proč? McCallum s Lucasem k tomu mají minimálně dva důvody. Tím prvním je, že tu nedávno točili válečné drama Red Tails (mimochodem také jeden z projektů, který vypadá, jako bychom se ho neměli nikdy dožít - strýček Lucas na něm dělá od osmaosmdesátého a ačkoliv ho točil Anthony Hemingway, dotáčky už dělal sám Lucas, premiéra by měla být v polovině ledna). Oba jsou nadšení ze zdejší pracovní morálky (otázkou je, jestli neberou drogy;) a hlavně ze zkušeností, které české štáby mají. Vždyť velkofilmů už se tu točilo také dost. Tím druhým - nepřiznaným - důvodem jistě budou peníze. Česko je stále o něco levnější a to McCallum jako producent a Lucas jako ekonomicky smýšlející režisér moc dobře vědí.

S ekonomickou stránkou seriálu souvisí ještě jedna zpráva, tentokrát špatná. Jelikož Lucas napsal seriál tak, že bude vyžadovat náročné digitální efekty a další post-produkční práce, které víc jak televizní tvorbu mají připomínat tu filmovou, je potřeba projekt odložit. Tvůrci jednoduše chtějí počkat, až bude digitální produkce levnější a přístupnější.

Ostatně Lucas o tom mluvil už několikrát. Do televizních Star Wars chce nasypat nějakých dvě stě milionů dolarů, což je sice ohromná suma, když jí ale rozložíte mezi padesát dílů, zbydou vám na jeden pouhé čtyři míle na epizodu. A to už je rozpočet, se kterým pracují i seriály s podstatně menším měřítkem (nebo české filmy;). Lucasova show se má odehrávat mezi třetí a čtvrtou filmovou epizodou a zabývat se má úplně novými postavami (a mimo jiné třeba korupcí na Coruscantu), což sice zní spíš jako komorní drama, nesmíte ale zapomenout, že Lucas má rád digitální každou pitomost.

Lucas s McCallumem vyvíjejí technologie, které by jim tak levné natáčení měly bez problémů umožnit, ještě ale nějaký ten pátek potrvá, než se je podaří dodělat. McCallum proto mluví o prodlevě dalších tří nebo čtyř let. Tak dlouho budeme čekat, než se televizní Star Wars vůbec začnou točit. Tedy pokud vůbec - producent se totiž strachuje, že televize, kterým klesá sledovanost, v té době už nebudou lukrativní, což by mohla pro Star Wars být další rána pod pás.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace