Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Emmerich a další epická sci-fi řežba!


ikona
st39.6
roland emmerich
Ať se Emmerich vykašle na Shakespeara. My chceme pořádnou sci-fi! 

Roland Emmerich si teď odskočil k historickému dramatu a bude se nás snažit přesvědčit o tom, že William Shakespeare ve skutečnosti nenapsal jednu jedinou hru. Podle ukázek to vypadá, že si ani v Anonymovi Emmerich neodpustí trochu toho epična, nicméně faktem zůstává, že jeho zálibě v trikových orgiích nejvíc prospívá sci-fi nebo apokalyptický žánr. Vždyť ho máme rádi především za Den nezávislosti, Hvězdnou bránu, Godzillu, Den poté nebo 2012. Možná to nejsou žádné intelektuální pecky, ale popcorn se u nich chroustá skvěle a člověku při jejich sledování nevadí ani nějaké srkání coly. Přehluší ho kvanta výbuchů.

Každý by proto měl před spaním prosit Boha, aby Emmerich kývnul na nabídku Universalu. Studio po něm totiž chce, aby se ujal režie adaptace Atari hry Asteroids. Možná si vzpomínáte, že už jsme o ní jednou mluvili. Studio totiž koupilo práva před nějakým rokem, teprve teď se ale projekt opravdu rozjíždí. A Universal to s ním myslí vážně. K produkci si hodlá přizvat Lorenza di Bonaventuru, zodpovědného třeba za Transformers, a k režii právě Emmericha. Na scénáři se pracuje už teď, u psacího stroje, nebo na co se to dneska v Hollywoodu píše, sedí Matt Lopez (Útěk na horu čarodějnic).

Díky tomu známe alespoň částečně i zápletku. Film se má odehrávat po kompletní destrukci Země, po které se přeživší lidé skrývají před ničivou mimozemskou civilizací v pásmech asteroidů. Z filmu by samozřejmě v případě úspěchu mohla vzniknout přinejmenším trilogie, která by vyprávěla o boji proti mocnému nepříteli a případné kolonizaci nové planety.

Emmerich se pro něco takového zdá jako ideální volba. Měřítko mu problémy nedělá a tak by z Asteroidů zcela jistě udělal podívanou obřích rozměrů (ano, ono si to říká o 3D skoro samo). Prostě tyhle plytké megafilmy umí. A my od Asterodiů stejně nic superchytrého nečekáme, že?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace