Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

X-Meni: Plakátová pohroma roku?


ikona
Cival
x-men
Trápení velkého studia a marketingových expertů v přímém přenosu? 

Když jsem dnes pochválil dojemný trailer na Dolphin Tale a rozněžnil se nad Sněhurkou a sedmi trpaslíky, vypadalo to na medový den plný optimismu. Po noci ale vždycky musí přijít den a po vydatné dávce pozitivní energie i důkladná porce nenávisti. A netřeba se vymlouvat – mutanti si o to dlouhodobě koledují.

S prvními ukázkami materiálů se čekalo zatraceně dlouho, takže je s podivem, že se v mezidobí nenašel grafik schopný vyrobit pořádné plakáty. Nic proti filmu samotnému, žádné námitky proti angažmá Matthew Vaughna, ostatně i teaser a fotky vzbuzují naděje. Jenže plakáty jsou doslova hororové. Kouká z nich nevídaná ostuda v kontextu velkovýrobny hitů zvané Hollywood. Schválně: Jak může kampaň za několik desítek milionů dolarů sáhnout nejdřív k prapodivným modro-zeleným photoshopům, u nichž nesedí odrazy ve vodní hladině, pak pokračovat ne zrovna elegantním roubováním civilních obličejů Magneta a Profesora X na jejich siluety, a teď čerstvě nabídnout i zprasené týmové pózovačky celé mutantní bandy? Ne, tohle vážně není důstojné. Samozřejmě je těžké retro comicsovku prodávat jako současný popcorn, ale víc stylu, invence a obyčejného grafického citu je vidět i na obálkách z Total Filmu než na oficiálních plakátech. Myslím si, že photoshopoví šikulové mezi vámi by měli rychle kontaktovat centrálu Foxů a přihlásit se o práci. Hlavu Michaela Fassbendera budete umět na tělo nasadit určitě s větší grácií.

Nebo vám snad připadají prďácké? :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace