Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Shyamalan, sci-fi a oba Smithové. Co je špatně?


ikona
st39.6
m. night shyamalanwill smith
Will a Jaden Smithovi pod režijním dohledem Shyamalana. Jejda! 

Když minulý rok M. Night Shyamalan běhal po Hollywoodu se scénářem ke sci-fi dobrodružství, většina lidí už to brala s nadhledem. Kdysi fantastický režisér to s posledními filmy kapánek přepísk a o jeho tajemná veledíla diváci ztratili zájem. Mohli bychom se sice celý den hádat, že třeba Vesnice byla ještě super (osobně si to myslím jen o Znameních), pravdou ale zůstává, že totální průšvih bylo až Stalo se a hlavně Zlaté maliny sbírající Poslední vládce větru.

Když tedy režisér začal tvrdit, že má ve svém One Thousand A.E. jisté angažmá Jadena Smithe, nedalo se to brát jinak než s nadhledem. Vždyť  proč by měl mladý Smith se slibně rozjetou kariérou hrát ve filmu režiséra, který svými posledními filmy přesvědčuje o jediném: že už mu došla šťáva?

Inu, zeptejte se jeho taťky, Mizery Willa Smithe. Ten měl sci-fi příběh o otci a synovi, kteří ztroskotají na tisíc let opuštěné planetě Zemi, produkovat a nakonec se v něm rozhodl i hrát. Ano, čtete správně, Will a Jaden Smithovi se opět objeví bok po boku a to ve filmu Manoye Night Shyamalana. Srandu si neděláme. Je to oficiální.

Sony Pictures to dneska v noci potvrdilo tiskovou zprávou, ze které se sice vytratil název One Thousand A.E. (teď se jedná o nepojmenovaný projekt), všechno ostatní ale sedí: bude to sci-fi dobrodružství, mladý i starý Smith v něm mají hlavní role a zůstává i Willův produkční dohled. A bohužel i Shyamalanův scénář (pravda, pomohl mu s ním Gary Whitta) a režie.

Klíčové je ono slovo "scénář". Jestliže má Shyamalan točit dobré filmy, jeho poslední nadějí jsou opravdu dobré scénáře a to nejlépe z pera někoho jiného. Indickému režisérovi prostě došly nápady a hlavně přišel o schopnost šokovat, což začalo odhalovat jeho největší  scenáristické slabiny, jako neschopnost napsat jediný kloudný dialog.

Nezbývá než doufat, že Smithovi vědí, do čeho jdou. Vždyť Will má ohromný čich na potenciální hity a napříč jeho filmografií se hledá jen těžko něco, co by byl vyložený průšvih. Všechno je ale poprvé a se Shyamalanem na krku teď Jaden i Will dostanou jedinečnou příležitost: zahrát si ve zatracovaném propadáku. Nebo snad Shyamalanovi po tom všem ještě pořád věříte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace