Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Daredevil ve správných rukách?


ikona
KarelR
daredevildavid slade
Kdo dohlédne na "muže beze strachu"? 

Když si v roce 2003 oblékl kostým slavného marveláckého hrdiny Ben Affleck, moc recenzentů, diváků nebo comicsových fanoušků to nepotěšilo. Daredevil patří k tomu nejprůměrnějšímu, co v žánru vzniklo, a u 20th Century Fox se prakticky od jeho premiéry snaží vymyslet restart. Naoko se na něm pracuje už několik let, jinak by se práva na postavu vrátila k Marvelu (úplně stejná situace jako s Fantastickou čtyřkou), a nyní se věci konečně hnuly kupředu.

Film má totiž konečně režiséra, jímž je David Slade (30 dní dlouhá noc). Ten si to nedávno u svých fanoušků dost rozházel, když svolil k režii třetího dílu Twilight ságy. Tenhle krok se ale nakonec zdá být logický. Na film všichni dávno zapomněli a Slade se může chlubit tím, že jeho poslední projekt vydělal skoro 700 milionů dolarů celosvětově. Možná proto si může vybírat, co natočí dál, a po tom, co mu Darren Aronofsky vyfoukl Wolverina, si vybral Daredevila.

Slepý právník, který v rudém ohozu potírá zločin, je relativně oblíbenou marveláckou postavou. Jeho nový film by pak překvapivě neměl být reboot, nýbrž pokračování jedničky, které se akorát zbaví všech, co s ní měli něco společného. Včetně Afflecka (takže vlastně... reboot?). Příběh má vycházet z comicsové série Born Again od Franka Millera, v níž mafiánský boss Kingpin zjistí Daredevilovu totožnost a začne mu systematicky ruinovat život. Což nezní úplně špatně, studio by se však mělo modlit, aby se touhle cestou nevydal Nolan v The Dark Knight Rises. Inspirace comicsem ale může být nakonec minimální, jelikož se stále hledá scenárista, který by se Sladem začal na filmu pořádně pracovat.

Zbývají tedy dvě velké otázky. Kdy Daredevila uvidíme a kdo si ho zahraje? Co se týče premiéry, tak ta rozhodně blízko není, protože by měl Slade nejdřív natočit dlouho připravovaný drákulovský horor The Last Voyage of Demeter. U toho ale poslední dobou haprují finance a údajně obsazená Noomi Rapace právě začala pobíhat po place Scottova Promethea. Situace se proto může vyvrbit všelijak, i kdyby však z filmu sešlo, dřív než za dva roky se Daredevil do kin nedostane.

A hlavní role? O tu si před třemi lety řekl Jason Statham, jehož chuť mlátit lidi poslepu může být pořád aktuální. A ve spojení s kvalitním režisérem, kterým Slade určitě je, by nebylo od věci vidět ho v menším žánrovém úkroku. To je ale hodně velké "možná", takže předávám slovo do diskuze. Koho byste nejraději viděli v Daredevilově kostýmu?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace