Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od Bournea ke Kingovi


ikona
KarelR
paul greengrass
Místo akce nás čeká trocha historie. 

Paul Greengrass je pro většinu lidí tím pánem, co natočil dvě skvělé Bourneovky. Nesmíme ale zapomínat, že nám za svoji filmařskou kariéru nadělil už i dva vynikající filmy na motivy skutečných událostí. A po irské Krvavé neděli a americké letecké katastrofě Letu číslo 93 si teď hodlá urvat další velké sousto.

Greengrass se dohodl s pány ze studia Universal, kterým Zelenou zónou vypálil do kapsy slušnou díru, že pro ně natočí film s nepříliš dobře prodejným názvem Memphis. Proč by mu něco takového schvalovali, když se s ním nedokázali dohodnout ani na čtvrtém Bourneovi? Čistě pro to, že to bude hodnotná oscarová vějička. Memphis má totiž vyprávět o životě dr. Martina Luthera Kinga Jr., tedy spíše o jeho posledních dnech, které strávil právě ve zmíněném Memphisu. Na jaře 1968 odtamtud bojoval proti válce ve Vietnamu, bránil svoje chudší černé spoluobčany a také pronesl slavnou řeč "I've Been to the Mountaintop". Ta se samozřejmě odehrála v předvečer dne, kdy byl zastřelen, a právě atentát na Kinga by měl být nejpodstatnější událostí, kterou nám Greengrass ukáže.

Celé to vlastně zní jako úplně ideální látka pro jeho "klidnější" režisérské já, což jen potvrzuje fakt, že si k filmu sám napsal scénář. Natáčení se plánuje na červen, zbývá tedy jen doladit jeden malý detail - najít herce, který neodmítne šanci zabojovat si v blízké budoucnosti o Oscara. Myslíte, že po téhle roli sáhne nějaká áčková hvězda? Nebo spíš Greengrass nějakou stvoří? Vaše tipy na obsazení dr. Kinga očekávám v diskuzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace