Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #74 o akčních borcích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo je největší akční hrdina? Jak vykrádají Quentin Tarantino a George Lucas? A které auto preferuje Darth Vader?  

Výplach nikam neupláchne

Reklama týdne
Sháníte nové auto? Pořiďte si nového Passata. Nevíme, jaký má obsah motoru, netušíme, jak moc je bezpečný pro vás a vaši rodinu a nedokázali jsme vypátrat, jestli je u něho klimatizace zdarma nebo vyfasujete při nákupu autorádio s přehrávačem MP3. Jendo je ale jisté – Darth Vader ještě nikdy nebyl takhle roztomilý.

Aktualita týdne
V Egyptě se to řeže. Každý, kdo si v posledních pár dnech občas koupil noviny nebo zapnul v bedně zprávy, zjistil, že letos by měl vyrazit na dovolenou jinam než do země pyramid. Proč ale protesty vypukly? Co se Egypťanům nelíbí na vládě jejich prezidenta? Jak je to s disentem, svobodou slova, ekonomickou situaci a obecnou naštvaností? Indiana Jones vám to rád vysvětlí.

Akce týdne
Kdo je největší akční hvězda všech dob? Je to Arnold se svým rakouským akcentem? Sly a jeho Rambo nůž? Nebo Steven Seagal se svou nadváhou? Ani jeden. Největší borec a ikona akčního žánru se jmenuje Rainier Wolfcastle. Je žlutý, má čtyři prsty a hraje v akční pecce McBane: The Movie. Znát ho můžete ze Simpsonů, kde se občas objeví úryvky jeho akčních pecek, někdo si ale dal práci a sestřihal z nich čtyřminutový film, v němž nekompromisní polda mstí smrt svého kolegy a snaží se zlikvidovat senátora Mendozu a jeho drogový kartel. A je to boží.

Vysvětlení týdne
Vyznat se v Nicu Cageovi není žádná sranda. Tenhle chlapík dokázal vyhrát Oscara a rozhodně si ho za Leaving Las Vegas zasloužil. Zvládl vyčistit Alcatraz od naštvaných vojáků, hrál u Martina Scorseseho, F. F. Coppoly i bratrů Coenů. Zároveň se ale objevil i v roli kaskadéra, kterému hoří hlava a bojuje proti démonům, nechal si ksicht sežrat včelami a vůbec si vybírá dost podivné role. Člověk v tom pak jednoduše musí mít zmatek. Pokud si potřebujete ujasnit, co je z jeho filmografie dobré a co za moc nestojí, stačí kliknout.

Analýza týdne
O tom, že v Hollywoodu se na originalitu nehraje, už jsme napsali desítky a možná i stovky článků. Jednoduše se vyplatí koupit si licenci na nějaký ten comics či hru, případně vytáhnout nějakou filmovou klasiku a udělat novou verzi. Kirby Ferguson se rozhodl podívat se na remakování, inspiraci a podobné věci tak trošku podrobněji. A je to zatraceně zajímavé, ať už analyzuje akčňák Kill Bill od Quentina Tarantina nebo Hvězdné války.

 

Poplach týdne
Conan O`Brien má starost o Spojené státy. Je potřeba vymyslet nový varovný systém, protože nepřátelský útok může přijít kdykoliv. A tak se Conan rozhodl využít hereckého talentu Nicolase Cage a s pomocí jeho herectví vytvořil škálu, na níž se dá jednoduše zobrazit, jak moc je Amerika v ohrožení. Dokud tu máme Con Air, je všechno v pohodě, jakmile ale přijde Tváří v tvář, je potřeba začít si dávat pozor. K Rituálu už je to totiž jen kousek.

Výbuch týdne
Reálné výbuchy jsou nudné, ty filmové obyčejně vypadají mnohem víc cool. To nejspíš došlo i čínské televizi, která se rozhodla tohoto prostého faktu využít. V reportáži o vojenském letectvu se tedy nějaký ten cool výbuch objeví. Bohužel internetová komunita GCMMVČ (geekové, co mají moc volného času) vypátrala, že stylově vybuchující stíhačku nezlikvidovala dobře mířená raketa, ale Tony Scott v Top Gunu. Čínská média mlčí a nehodlají se k tomu vyjadřovat.

Pocta týdne
Stanley Kubrick byl jedním z nejvýznamnějších filmařů všech dob. Zvolit film, kterým nejvíc přispěl kinematografii, je asi stejně snadné jako umístit na slepou mapu hlavní město Džibutska. Každopádně si tahle legenda zaslouží nějakou tu poctu sestříhanou z jeho filmů. Třeba takovouhle.

Děcka týdne
Předávání Oscarů se blíží, nominace známe a o tom, kdo bude slavit a kdo bulet někde v rohu, se rozhodne už velmi brzy. A tak je čas začít si z toho dělat trochu srandu. Někoho napadlo, že by mohlo být celkem fajn natočit části filmů nominovaných v kategorii Nejlepší film znovu a obsadit do nich děti. Na první pohled to sice vypadá jako hodně idiotský nápad, ale výsledek je překvapivě docela zábavný. Hlavně The Social Network.

Duel týdne
Jako sexuální symbol devadesátých let jste zvolili Kim Basinger, ale bylo to fous. Teď se zkuste zamyslet nad tím, koho byste raději viděli za kamerou Hobita. Dlouho se kolem celého projektu motal vizuálně velmi originální milovník fantasy Guillermo del Toro, nakonec mu ale došla trpělivost a natáčet bude Peter Jackson, jenž je zodpovědný za celou trilogii Pána prstenů. Jeho King Kong a především Pevné pouto ale docela zklamaly. Tak jak to vidíte vy? Jméno favorita pište do předmětu a do textu uveďte důvody, jako vždycky.

 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (49)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace