Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MovieStar: Filmové naděje poprvé


ikona
Mr. Hlad
moviestar
Co natočili čtenáři MovieZone?  

No tak jsme to konečně posbírali a můžeme začít. Před několika měsíci jsme poprosili filmové fanoušky, kterým nestačí chodit do kina, ale rádi si zkouší něco natočit i sami, aby nám svá díla poslali. Sešlo se jich docela hodně, takže vám můžeme slíbit, že příštích několik týdnů budete mít možnost koukat a hodnotit díla čtenářů MovieZone. Máme tu poloprofesionální věci, ambiciózní kousky, šílenosti i obyčejné fanouškovské filmy, které vznikly spíš díky nadšení než filmařským schopnostem.

V redakci jsme se rozhodli, že proto nebudeme hodnotit. Postavit proti sobě sci-fi natočené s pomocí panďuláků z Lega, krátkou akční scénu a dvacetiminutový film, by prostě nebylo fér, ale nějaký ten komentář si samozřejmě neodpouštíme. Vy ale v komentářích klidně své názory pište a pokud se vám doma samotným válí něco, co byste rádi ukázali světu, pošlete nám odkazy na mzmoviestar@seznam.cz a časem se to tu taky objeví. Pokud budete svoje filmy házet do diskuse, může se stát (a zaručujeme, že se tak stane), že je přehlédneme. Takže jdeme na první kolo. Video spustíte vždy po kliknutí na obrázek.

Krátká ale sympatická hororová záležitost The Nightmare má atmosféru i nápad, ale příště by bylo možná lepší nahradit špatně znějící „českou angličtinu“ klasickou češtinou. Jinak se nám ale tahle věc od čtenáře vystupujícího pod jménem Ricky docela líbí.

Další kousek s názvem 1020 má sice jen něco málo přes minutu, ale rozhodně jde o dobře natočenou honičku s překvapivou a vtipnou pointou. Autorem je Frosty.

Studentský film Při činu čtenáře jménem Hjuska by sice potřeboval trochu vyrovnanější herecké výkony, na druhou stranu je to ale zábavně vypointovaná krátká dialogovka. I když na první pohled dost divná. Na rozdíl od ostatních filmů jde o poloprofesionální dílo zaštítěné FAMO.

Hjuska nám poslal i další povedený kousek. Zatímco jeho Při činu by se ještě dalo leccos vytknout, Ecphronia už smrdí profesionálním filmem. Psychologický horor z třicátých let minulého století má atmosféru, slušné herce i dobrou hudbu.

No a máme tu i něco trošku víc stop motion. Koláč nám poslal svůj pětiminutový western Los Pistoleros a nám se dost líbí. Sice by to chtělo trošku zvýraznit pointu, ale tahle hudba by dokázala udělat zajímavou podívanou i z reklamy na odlakovač nehtů. A tohle je výrazně lepší než reklama na odlakovač nehtů.

Další várku čekejte v blízké budoucnosti a posílejte nám svoje kousky. Rádi je zveřejníme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace