Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vyhladí nás Kingův virus


ikona
KarelR
stephen king
Po Temně věži se bude adaptovat další klasika Stephena Kinga. 

Země je moc pěkné místo, ale čas od času je třeba ukázat, že její osud nemusí být vždycky růžový. Může sem zamířit cokoliv od meteoritu, až po bandu naštvaných emzáků. Nebo se lidstvo také může vyhladit samo. Nukleární války, virové nákazy, turecké telenovely... znáte to, nebezpečí číhá na každém rohu. V Hollywoodu už o podobných katastrofách natočili spoustu filmů a ještě nás jich spousta čeká. Jeden z těch nadcházejících by ale mohl vážně stát za to.

V CBS Films totiž ve spolupráci s Warner Bros. připravují řádnou adaptaci románu Stephena Kinga Svědectví. Ten patří mezi jeho nejepičtější díla a točí se kolem souboje sil dobra a zla o celou naši planetu, která díky zákeřnému viru přijde o slušnou část populace. Takhle post-apokalyptická hororová fantasy se v devadesátých letech dostala do televize ve formě minisérie, tam se ale kvůli omezenému rozpočtu muselo značně tlumit její měřítko. Verze pro stříbrná plátna by takovými problémy trpět neměla, i když je možné, že se kvůli délce předlohy příběh rozdělí do několika filmů (první vydání z roku 1978 má 823 stránek, o dvanáct let starší "kompletní o nesestříhaná" edice pak rovnou 1141).

Svědectví je označováno jako kniha, která ovlivnila všechny post-apokalyptické příběhy, co přišly po ní. Jako taková si určitě zaslouží prvotřídní péči, ta se ale v současnosti teprve hledá. Projekt má zatím jen studia, která pátrají po zodpovědných rukách, do nichž by se Kingovo kultovní dílo uložilo. A tak není jasné, kdy bychom se jeho filmové verze mohli dočkat. Každopádně je dobře, že se filmový průmysl naplno vrací ke kingovkám, a vedle adaptace Temné věže tu máme další jeho klasiku, která se chystá ožít. Teď už jen stačí, aby se u CBS Films pokusili zvrátit svoji nehezkou produkční bilanci (Těžká rozhodnutí, Záložní plán, Netvor...) a ve spolupráci s Warnery jí našli ten správný dohled. Návrhy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace