Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Weinsteini opět przní filmy


ikona
Mr. Hlad
oscar
Aneb jak poslat vyfuckovat všechny filmové fandy světa 

Bratři Harvey a Bob Weinsteinovi jsou pro film zatraceně důležitá dvojka. Ve své společnosti Miramax Films pomáhali v začátcích Kevinu Smithovi a Quentinu Tarantinovi a dali světu třeba Pulp Fiction, Vřískot nebo Pravdivou romanci. Mají ale i svou temnou tvář.

Před lety se jim například podařilo koupit pro USA distribuční práva na spoustu klasických filmu z asijské provenience, aby ale „vylepšili jejich kvality a udělali je lákavější pro amerického diváka“, nebáli se stříhat. A to tak, že z původních filmů obvykle zbylo jen nekoukatelné torzo. Zatímco v první půlce devadesátých let byli ti dva oblíbení a milovaní, později to vypadalo, že je jen otázkou času, než jim nějaký naštvaný filmový fanda zapálí auto. Teď o sobě dali znovu vědět a bohužel ne v tom dobrém světle. Jejich společnost The Weinstein Company totiž za mořem distribuuje drama Králova řeč, které bude bojovat o Oscara ve dvanácti kategoriích.

Filmu se zatím v kinech docela daří a při rozpočtu patnáct milionů si už tvůrci mohou užívat čtyřnásobných tržeb, Harvey Weinstein by ale chtěl mnohem víc, a tak bude opět stříhat. Z konverzačního dramatu s eRkovou přístupností hodlá udělat film se štemplem PG-13, případně rovnou PG, aby na něj mohly i ty nejmenší děti. Koktaví králové se nejspíš v USA těší velké oblibě u diváků do osmi let. Potíž je v tom, že Králova řeč do značné míry stojí na tom, že hrdinům občas nějaké to fuck nebo shit ulétne a pokud bude film na Weinsteinův příkaz sestříhán na víc „family friendly“ zábavu, nejspíš z něj moc nezbude. Je tedy dost možné, že za pár měsíců si budete moci zajít do kina na oscarový film, který nakonec bude vypadat úplně jinak než ten, který viděla a ocenila Akademie. Pokud to Weinsteini dotáhnou do konce, je to na pár facek.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace