Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vetřelec je mrtvý, ať žije Prometheus


ikona
KarelR
aliennoomi rapaceridley scott
Co vlastně bude točit Ridley Scott? A kdo si v jeho novince zahraje? 

Tak tohle asi nečekal nikdo. Za velkou louží může pořád zvítězit kreativita a originalita nad jistými výdělky? Wow. Každý z vás určitě dobře ví, že Ridley Scott trávil poslední měsíce přípravami prequelu Vetřelce. O slibném projektu se napsaly stohy článků a každý už se smiřoval s tím, že se dozví něco víc o původu velkých mimozemšťanů (tzv. Space Jockeys), na které loď Nostromo narazila při svojí osudové misi. Řešil se počet filmů (ze začátku se mluvilo o dvou dílech), protékaly detaily o ději, probírali jsme se mnoha adeptkami na roli "nové Ripleyové"... Teď je ale všechno jinak.

20th Century Fox totiž oznámilo, že se prequel Vetřelce během prací na scénáři vyvinul v úplně nový film. Původní notičky od Jona Spaithse si vzali do parády Ridley Scott s Damonem Lindelofem (nejznámější kumpán J. J. Abramse), kteří se s darovanou volností rozhodli naložit naprosto nečekaným způsobem. Takřka veškerá spojitost s vetřelčím universem letěla oknem (prý ve scénáři zbyla jen "kapka vetřelčí DNA" - cokoliv to znamená) a originální příběh přímo z Ridleyho hlavy se přesunul do vlastního vesmíru.

Místo prequelu, který by byl omezený návazností na legendární horor z roku 1979, tak dostaneme zbrusu novou sci-fi s názvem Prometheus. Tohle dílo bude údajně disponovat vším, co si můžeme přát od velké áčkové sci-fi, a Ridleyho téměř třicetiletá žánrová pauza (Blade Runner je z roku 1982) se tudíž blíží k velmi příjemnému konci. Skvělé zprávy? A to ještě nevíte všechno.

Film totiž rovnou vyfasoval i první hereckou oporu, kterou bude vycházející švédská hvězda Noomi Rapace, celému světu známá ze severské adaptace Larssonovy trilogie Milénium. Jeden z největších objevů minulého roku se ujme role vědátorky Elizabeth Shaw, jíž ve filmu doplní ještě čtyři další důležité postavy. O třech mužských se zatím příliš neví, druhá ženská se ale bude jmenovat Vickers a nyní se o ni perou Charlize Theron a Angelina Jolie.

Veškeré detaily příběhu jsou v tuhle chvíli ještě mimo dosah nepovolaných osob, poslední důležitou informací proto zůstává datum premiéry. To bylo stanoveno na 9.března 2012, nezbývá tedy než poděkovat Avatarovi a Počátku, že přesvědčily Foxy o tom, že může zbrusu nový sci-fi blockbuster vydělat balík. Pevně doufám, že z toho rozhodnutí bude těžit jak samotné studio, tak diváci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace