Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #70 o nadávkách a Twilight


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo umí nejlíp nadávat? Kdo má nejblbější tetování? Jak velké srdce má Jiří Pomeje? A která Jessica je vaše favoritka?  

Poobědový výplach

Urážky týdne
Říká se, že anglický jazyk je co se urážek a týká hodně pozadu za češtinou. Na první pohled tomu tak jistě je, protože náš rodný jazyk dovoluje člověku hrát si s různými výrazy a kombinovat slova do nepředstavitelných vulgarit. V Hollywoodu jsou ale profesionálové, kterým obyčejné shit a fuck nestačí. A když si za stůl sedne pár chytrých hlav, může z toho nakonec vylézt nějaká ta efektní urážka srovnatelná i s českou hospodsky-jazykovou elitou. Posuďte sami.

Tetování týdne
Vytetovat si na ruku třeba 007 nebo eventuelně i masku Dartha Vadera tak nějak patří k hardcore fanouškovství, všechno by ale mělo mít svoje hranice. Devětačtyřicetiletou prodavačku Cathy Ward ale žádné hranice nezajímají, protože se rozhodla nechat si za dva tisíce dolarů na záda vytetovat kombinaci těch nejsilnějších momentů ze Stmívání. Odpusťme si poznámky o pravděpodobné emocionální vyprahlosti a absenci dobrého vkusu a představme si, kolik dobrých filmů by se za ty peníze dalo koupit. S trochou štěstí a času stráveného před televizí by možná Cathy došlo, že je mnoho lepších filmů, které stojí za to mít zvěčněných na zádech.

Oldschool týdne
Ačkoliv redakce MovieZone není z filmu Tron: Legacy úplně nadšená, fandů si tohle sci-fi našlo dost. Není žádným tajemstvím, že první díl spatřil světlo světa už více než před dvaceti lety a v té době se počítače daly používat v podstatě jen jako těžítka a hry na nich vypadaly tak trochu srandovně. Přesto měly svoje kouzlo a Pierre Manry se rozhodl předělat tohle filmové akční sci-fi do podoby, v jaké by asi vypadalo na počítačích v době, kdy se u nás stály fronty na banány.

Odpověď týdne
Jsou pokračování lepší než první díly? Málokdy. Existuje sice pár případů, kdy se podařilo překonat původní film, ale je jich docela málo. Pokud však vedete ve svém intelektuálním kroužku nekonečné debaty na toto téma a potřebujete do ruky nějaký argument, BoxOfficeQuant vám ho tu teď předkládá. Tabulka zpracovává hodnocení z rottentomatoes a porovnává, jak moc se liší jednička od dvojky. Nad čárou najdete filmy, které dokázaly překonat svého předchůdce, pod ní ty, jimž se to nepovedlo.

Zkratka týdne
Byli jste v kině na grindhousovském akčním infernu Machete? Pokud ne a litujete toho, Danny Trejo a Lipton Brisk Ice Tea vám během jedné minuty řeknou vše podstatné. Ve výsledku navíc zjistíte, že i když jste nejdrsnější Mexičan na západní polokouli, hygienu byste zanedbávat neměli.

Sestřih týdne
Když by měl člověk někomu vysvětlit, proč má rád film, je to celkem těžké. Proti argumentům, že je to „hloupé, lidi před televizí tloustnou, většinou je to násilné a že byste radši měli jít na procházku do lesa“ se protestuje těžko. Některým lidem jednoduše nevysvětlíte, co je tak nádherného na tom, když si člověk sedne na dvě hodiny do křesla a užívá si dobrý příběh, který na procházce v lese najde jen těžko. Naštěstí tu jsou ale lidé, kteří vám dobrým jedenáctiminutovým videem ulehčí práci.

Parta blbců týdne
Jednou za čas se objeví idiot, který ve škole postřílí pár spolužáků nebo vykrade banku, a pak to všechno svádí na film nebo počítačové hry. Tihle lidé jsou blbci a zaslouží si, aby je až do konce jejich mrzkých životů někdo znásilňoval ve vězeňských sprchách. Teď to ale vypadá, že tahle sorta magorů se dostala i mezi policii. Skupina policejních důstojníků z Millwaukee se totiž inspirovala u Punishera a rozhodla se začít brát zákon do vlastních rukou a údajně seřezala člověka, který ukradl peněženku. V plánu měly i větší akce ve stylu samozvaných mstitelů. Většina policistů nosila punisherovské oblečení a tetování a jeden z těch idiotů zkoušel koupit i útočnou pušku ve stylu tohohle comicsového hrdiny. MovieZone přeje veselý pobyt za katrem a pevnou řiť ve vězeňských sprchách.

Kapela týdne
Hádáte se často s přáteli o tom, jestli je lepší Marilyn Manson, Pepa Vojtek nebo Lady Gaga? Co to trochu oživit? Fiktivních filmových kapel je docela dost a většina z nich je zajímavější než... no než ten Pepa Vojtek určitě. Tady je máte všechny na jednom místě.

Hrdina týdne
Jednou za čas osud všem tvrdě připomene, že život není jen hromada srandy, zábavy a přátel. Život může být někdy hodně ošklivý a člověk se nemůže divit, že někteří lidé si jednoduše řeknou, že už toho mají dost a chtějí to dobrovolně ukončit. Někdy prostě není síla jít dál. Naštěstí tu jsou ale vždycky lidé, kteří jsou ochotni podat pomocnou ruku, otevřít svou náruč i srdce a ukázat, že pořád je pro co žít. Jako třeba Jiří Pomeje.

Duel týdne
Podle posledního duelu to vypadá, že pod vánočním stromkem nacházíte filmové dárky celkem často, což je pro vás jen a jen dobře. V dnešním duelu proti sobě půjdou dvě Jessicy. Takže nám napište, jestli je vaší favoritkou Jessica Alba a nebo Jessica Biel. A pochopitelně uveďte důvody do textu.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace