Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Godzilla má režiséra


ikona
Mr. Hlad
godzillathe expendables
Kdo bude šéfovat slavnému monstru? 

Jednou za čas je fajn vypustit do světa sto metrů vysoké monstrum, které rozdupá New York na kousky a naznačí tak lidstvu, jak se to ve skutečnosti má s jeho pozicí vládce světa.

Asi nejznámějším monstrem, které během svých odpoledních vycházek zadupává do země autobusy i celá města, je Godzilla. Vedle elektroniky jde bezpochyby o nejdůležitější japonský export, který si v roce 1998 tak trochu přivlastnil i Hollywood. Godzilla Rolanda Emmericha byla sice efektní, ale poměrně pitomá a dnes se na film moc vážně koukat nedá. Přesto neúspěch tahle přerostlá ještěrka bez problémů ustála. A za dva roky bychom ji měli mít zpátky.

První nástřel scénáře má na svědomí David Callahan, jenž dal světu Dooma nebo loňské The Expendables, očekává se však, že se na příběhu bude ještě chvilku pracovat. Ambice tvůrců nejsou nejmenší a nová Godzilla by prý měla být podobně "jiná" jako třeba Batman začíná. A proto do značné míry překvapí i jméno režiséra. Měl by jím být Gareth Edwards. Ten dokázal vloni natočit za 800 000 dolarů film Monsters, v němž bylo dost zajímavých potvor, kvůli rozpočtu se ale moc často do akce nedostaly. Každopádně jím Edwards naznačil, že s vyšším rozpočtem by mohl být film o Godzille v jeho rukách hodně efektní. Je to možná trochu riskantní volba, ale rozhodně lepší, než kdyby za kameru zasedl nějaký rutinér. Takhle může Godzilla příjemně překvapit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace