Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2011: Zbytky a drobky


ikona
Mr. Hlad
léto 2011téma
Které filmy byste mohli nebo měli příští léto přehlédnout 

Před dvěma týdny jsme si projely největší pecky příštího léta, v pondělí jsme vám ukázali černé koně, kteří startují trochu ve stínu těch největších hitů, ale rozhodně stojí za to dávat si na ně pozor. Dnes nás čeká zbytek. Dojde na filmy, o nichž si zatím nic moc dobrého nemyslíme, ale objeví se i kousky, které by mohly být dobré, jen nedisponují dostatečně známými jmény, případně rozpočty, které by jim dovolovaly bojovat o půlmiliardové tržby. Tak jdeme na ně.  

Letní nářez 2011: Tutovky a megahity
Letní nářez 2011: Černí koně

Romantiky

Kamarád taky rád (CZ premiéra: 29. září 2011)

Armageddon vs. Drtivý dopad. Zachraňte vojína Ryana vs. Tenká červená linie. Kryštof Kolumbus vs. 1492: Dobytí ráje. Filmových soubojů už jsme viděli dost a příští rok nás čeká boj filmů, v nichž budou hezcí lidé pravděpodobně hodně souložit a zároveň se budou snažit vyhnout nástrahám toho, čemu se říká „vztah“. Kamarád taky rád má však v téhle bitce s Hlavně nezávazně dva velké problémy. Tím prvním je herecké obsazení. Mila Kunis a Justin Timberlake mohou být sympatičtí, jak chtějí, Ashton Kutcher a především Natalie Portman jsou ale přeci jenom trochu jiná liga a diváci na jejich jména slyší lépe. Kamarád taky rád navíc vyrazí do kina až v září, kdy se obecně na filmy moc nechodí a hlavně bude mít sedm měsíců zpoždění oproti konkurenci. Na druhou stranu režisér Will Gluck má za sebou komedii Easy A a zámořští diváci i kritici ho mají momentálně hodně rádi. Uvidíme, jestli mu to pomůže. Konkurence je však v tomhle případě hodně silná.

Index natěšenosti: 6/10

Something Borrowed (CZ premiéra: -)

Kate Hudson neumí hrát v ničem jiném než v romantických komediích. A i ty většinou za moc nestojí. Something Borrowed zatím ještě nemá ani stanovenou českou premiéru a její datum se bude nejspíš odvíjet od úspěchu filmu v zahraničí. A nabídnout toho tahle romanťárna bohužel moc nemůže. Zápletka se točí okolo nezadané dívky, jež se zamiluje do přítele své nejlepší kamarádky a je z toho velká polízanice. Podobné filmy vznikají každé dva roky, takže na originalitu Something Borrowed lákat nemůže, a sama Kate Hudson už několikrát u amerického publika tvrdě narazila. Teď jí sice bude dělat parťáka sympaťák John Krasinski, jeho komerční potenciál je však naprosto minimální. Luke Greenfield za sebou má zatím jen Zvíře s Robem Schneiderem a povedenou Sexbombu od vedle, takže těžko odhadovat, který z těch filmů více vystihuje jeho režisérské kvality. Každopádně na tohle se zatím moc netěšíme.

Index natěšenosti: 3/10

Bridesmaids (CZ premiéra: 7. července 2011)

Proč to neříct rovnou. Pokud si na MovieZone budeme v létě 2011 kvůli recenzi na nějaký film tahat sirky, bude to tenhle. Bridesmaids je příběhem dvou kamarádek, které si začnou jít tvrdě po krku v okamžiku, kdy se jejich kámoška vdává a nemůže se rozhodnout, kdo jí pomůže s přípravou na svatbu. Zní to děsně idiotský, ale scénář píše Kristen Wiig a ta už si zahrála v celkem slušném počtu komedií, takže snad se nedočkáme volného pokračování strašlivé Války nevěst. Komerční potenciál se dá odhadnout jen těžko a i když se v Bridesmaids pár známějších hereček objeví, nejspíš půjde především o test hvězdnosti Jona Hamma ze seriálu Mad Men. Už dlouho se o něm mluví jako o novém dokonalém chlapovi pro filmové divačky, tak uvidíme, jestli si tenhle titul zaslouží, nebo se s ním nadosmrti bude pyšnit Hugh Grant.

Index natěšenosti: 3/10

Monte Carlo (CZ premiéra: -)

Monte Carlo bude pravděpodobně velmi (ale velmi) nenáročná zábava pro nenáročné divačky. Hlavní hrdinky si tu vyrazí na výlet do Paříže a jednu z nich si omylem poloslepí novináři spletou s britskou urozenou dámou. Než se stačí omyl vysvětlit, je celá parta v jednom kole a střídá jeden pětihvězdičkový hotel za druhým, létá si soukromým letadlem a fláká se po evropském Las Vegas. Zní to jako kombinace Deníku princezny s jakýmkoliv tupým romanťákem odehrávajícím se ve „staré a tak trochu divné Evropě“. Thomas Bezucha může jako režisér jedině překvapit a herecké obsazení bude nejspíš spoléhat na jeden z disneyovských idolů Selenu Gomez. Její poslední pokus o dobytí pokladen kin Ramona a Beezus ale zdaleka nesplnil očekávání tvůrců.

Index natěšenosti: 2/10

Horory

Kazatel (CZ premiéra: 12. května)

Nejspíš se nenajde moc lidí, kteří by se vyloženě těšili na další film režiséra strašlivého andělského akčňáku Legie. Scott Stewart už docela dlouho kutí adaptaci asijské komiksové předlohy Kazatel a podle trailerů se zdá, že nás čeká to samé. Spousta násilí, stylizovaných záběrů a dost divné atmosféry. Postapokalyptický svět působí zvláštně a trochu podfinancovaně a kombinace sci-fi, fantasy, hororu a westernu je možná na běžného diváka až moc velká divočina. V rukách jiného režiséra by Kazatel mohl být zajímavým kouskem a příjemnou alternativou ke klasickým comicsovkám, které se příští rok objeví. Režisér Stewart by se ale musel od minula hodně zlepšit, aby se mohl člověk začít na tenhle příběh superkněze, jenž zabíjí nemrtvé uprostřed pouště, vyloženě těšit. A fakt, že se s datem premiéry hýbá častěji, než je záhodno, také naznačuje, jak to s těmi así kvalitami bude.

Index natěšenosti: 4/10

The Darkest Hour (CZ premiéra: 8. září 2011)

Timur Bekmambetov se usídlil v Hollywoodu a díky levnému Wanted se jeho jméno skloňuje v souvislosti s každým druhým filmem. On ale místo natáčení pomáhá jako producent na svět malým projektům. V comicsovém Černém přízraku ukázal, že v Rusku lze natočit efektně a hollywoodsky vypadající film za malé peníze, takže teď to Bekmambetov zkusí s trošku vyšším rozpočtem. The Darkest Hour bude dalším invazním filmem, v němž se Zemi rozhodnou navštívit mimozemšťané a pro lidstvo to nedopadne moc dobře. Banda amerických turistů si takovouhle invazi, jejímž cílem je Moskva, prožije na vlastní kůži. Sci-fi žánr a mimozemšťané vůbec jsou dnes celkem v oblibě, takže pokud se bude tenhle film prezentovat dobrými trailery, mohl by pár dolarů utržit. Herecké obsazení je slušné, ale rozhodně ne hvězdné, takže opravdu bude hodně záležet na tom, jak moc Bekmambetov a jeho parta přesvědčí Ameriku, že odpálit Kreml je minimálně stejná sranda jako zlikvidovat Bílý dům.

Index natěšenosti: 7/10

Fright Night (CZ premiéra: 13.10.2011)

Další hororový remake už nebude předělávkou žánrové klasiky. Ty totiž došly. Fright Night ale také není úplně neznámý kousek a rozhodně patří k tomu nejzajímavějšímu, co se v osmdesátých letech v kinech objevilo. Hororová komedie o teenagerovi, jenž zjistí, že jeho soused je možná upír, bude mít překvapivě hodně zajímavé obsazení a uvidíme tu třeba Colina Farrella, Antona Yelchina nebo Christophera Mintz-Plasseho. Režisér Craig Gillespie ale s tímhle žánrem žádné zkušenosti nemá a těžko říct, jak moc slavná je za mořem původní Fright Night (u nás známá jako Hrůzná noc). Každopádně to vypadá zajímavěji než nové verze Pátku 13. nebo Noční můry v Elm Street. V poslední době se však bohužel zdá, že publikum raději chodí na ty špatné hororové filmy než na ty, u nichž existuje reálná šance, že budou za něco stát. Komerční potenciál se tedy odhaduje v tomhle případě celkem těžko. A kvality koneckonců taky.

Index natěšenosti: 5/10

Komedie

Bad Teacher (CZ premiéra: 8. září 2011)

Cameron Diaz je sice pořád ještě velká herecká hvězda, už ale ne tak velká. V poslední době natočila pár filmů, od nichž se čekaly výrazně odlišné komerční výsledky. V komedii Bad Teacher jí budou pomáhat Justin Timberlake a Jason Segel, ale ani u nich si nemůžeme být jisti v tom, jak moc budou publikum zajímat. Zápletka o oblíbené učitelce ze základní školy, která se rozhodne začít pracovat na střední a zjistí, že si svou popularitu bude muset znovu vybojovat v konkurenci s místním kantorem, nezní nijak zvlášť originálně. Ale sympatická a neškodná komedie na léto by z toho být nakonec mohla. Režisér Jake Kasdan má za sebou Neuvěřitelný život rockera Coxe, takže řemeslu rozumí. V případě Bad Teacher bude ale stejně většina odpovědnosti ležet na bedrech popularity Cameron Diaz.

Index natěšenosti: 5/10

Crazy, Stupid, Love (CZ premiéra: 12. května 2011)

Steve Carell umí diváky nalákat do kina, ať už hraje v dramatu nebo v komedii. A když to zkombinuje, tak obyčejně přijdou jakbysmet. Emma Stone je momentálně jednou z nejžádanějších mladých hereček a Julianne Moore, Marisa Tomei a Kevin Bacon také žádná béčka nejsou. Když si to člověk sečte, vyjde mu, že Crazy, Stupid, Love by mohl být film, jemuž stojí za to dát šanci. Steve Carell se tu bude snažit udržet pohromadě manželství a být zadobře se svými dětmi. Nezní to moc originálně, ale herecké obsazení naznačuje, že scénář nejspíš nabídne víc. Za kamerou navíc sedí dvojice zodpovědná za chytré a zábavné I Love You Phillip Morris, takže takhle komedie by nakonec opravdu mohla stát za to. Má k tomu ty nejlepší předpoklady.

Index natěšenosti: 7/10

 

The Sitter (CZ premiéra: 4.srpna 2011)

Superbad ze školky? Ano, zní to děsivě. Nakonec by ale vlastně nemuselo být nejhůř. Šanci obnovit dobrou pověst filmům, v nichž se hlavní hrdina vydá mezi bandu nezbedných capartů (tedy… spíš jim ji získat), se totiž pokusí David Gordon Green. To je ten pán, který Travičkou zelenou vrazil kůl mezi huličskou komunitu. A také momentálně šponuje naše očekávání s nejsprostší středověkou fantasy výpravou všech dob. Zatímco ale Your Highness sbírá sympatie už od traileru, The Sitter od synopse vyvolává vytřeštěný zrak. Důvod? Děti odvedle bude tentokrát hlídat vysokoškolák Jonah Hill. A tomu se těžko věří už ten vysokoškolák. Jakou pak máme šanci, že bude únosná hodina a půl jeho přeřvávání se s dětmi? Snad má Green v kapse hodně nečekaných trumfů, protože spadnout na úroveň Cumlikátora není vůbec těžké. I kdyby se ale stal zázrak, do kina asi poběží málokdo. Letošní Chůva v akci propadla, a to se v ní pitvořil sám Jackie Chan. (KarelR)

Index natěšenosti: 4/10

30 Minutes or Less (CZ premiéra: 6.listopadu 2011)

Tak tady se pojede vyloženě od nuly. Během kampaně by ale neměl být problém nabrat patřičné otáčky. 30 Minutes or Less bude druhým spárováním Jesseho Eisenberga a Rubena Fleischera, kteří se potkali na place vydařeného Zombielandu. Od té doby se režírující Fleischer s díky vyhnul pár velkým projektů, aby si zachoval tvůrčí svobodu. A Eisenberg si zahrál zakladele Facebooku, kvůli čemuž bude letos určitě bojovat o Oscara. Tihle dva se znovu sejdou u příběhu bezvýznamného poslíčka, jemuž dva gangsteři narvou pod triko slušnou dávku trhaviny. A slíbí mu, že jestli pro ně do půl hodiny nevykrade banku, půjde doručovat zásilky pro americkou obdobu svatého Petra. Pokud Fleischer vedle Eisenbegra ukočíruje i nevyzpytatelného Azize Ansariho a Dannyho McBridea, mohl by z téhle premisy vytřískat sakra hodně. A to i finančně, protože bude určitě operovat s menším rozpočtem a může těžit z teď už mnohem známějšího ukecaného sympaťáka v hlavní roli. (KarelR)

Index natěšenosti: 7/10

Rodinné komedie

Mr. Popper's Penguins (CZ premiéra: 11. srpna 2011)

Jim Carrey oslaví příští rok devětačtyřicáté narozeniny. To už je pro herce, jenž žije především z komedií, zatraceně vysoký věk. Carrey už nejspíš nikdy nenatočí šílenosti jako Maska nebo Ace Ventura: Zvířecí detektiv a čím dál tím víc se bude zaměřovat na filmy pro co nejširší publikum. Mr. Popper's Penguins bude o pracovně vytíženém obchodníkovi, jenž jednoho dne zdědí šestici tučňáků a musí se o ně postarat. Svůj byt tak předělá na ledový zábavní park a užije si u toho hodně legrace. Mr. Popper's Penguins má velké herecké jméno, které se dá šoupnout na plakát, zápletku, díky které můžete do kina vyrazit s nejmenšími dětmi i s prarodiči, a tučňáky v hlavní roli. Mark Waters navíc celkem točit umí a má za sebou třeba Protivný sprostý holky, takže by to minimálně komerčně nakonec mohlo i vyjít. Doufejme, že i kvalitativně. Šance, že z toho nakonec budou hraní Chipmunkové, je pořád docela veliká.

Index natěšenosti: 5/10

The Change-Up  (CZ premiéra: 15. září 2011)

Stejně jako se pravidelně objevují sportovní filmy o tom, jak banda loserů vyhraje šampionát v bůhvíčem, tak do kin putují i komedie o výměně těl. Je to sice neoriginální téma, ale humorného potenciálu je v něm pořád docela dost. V The Change-Up si těla vymění chlap od rodiny se svým nejlepším a ne zrovna dospěle uvažujícím kamarádem. Ryan Reynolds i Jason Bateman komedie umí a za kamerou sedí David Dobkin, jenž má na kontě Rytíře ze Šanghaje nebno Nesvatbovi, takže je jasné, že v žánru se pohybovat umí. Pokud bude dobrý scénář, mohlo by jít o příjemnou komediální podívanou, kterou si sice nikdo nenapíše jako nejočekávanější film léta, ale zároveň se jen těžko bude hledat člověk, jenž by se chtěl kinu vyhnout. Potenciál tu rozhodně je.

Index natěšenosti: 6/10

Akční komedie

One for the Money (CZ premiéra:-)

S Katherine Heigl to jde od desíti k pěti. Od Zbouchnuté kvalita jejích romantických komedií akorát klesá, a spolu s ní se řítí do pekel i jejich finanční potenciál. Oba její letošní filmy otevřely jen za 15 mega, přičemž se jeden nakonec stěží zaplatil a druhý je díky přepálenému rozpočtu v mínusu ještě teď. A to, že hodlá Katherine Pod jednou střechou a Vrahouny žehlit „akční“ komedií/krimi thrillerem, nezní jako moc dobrý nápad. One for the Money bude o rozvedené a propuštěné chudince, která se bude snažit začít od začátku - jako lovkyně lidí. Jde sice o adaptaci úspěšné knihy, přesto bychom se měli mít na pozoru. Jednak kvůli seriálové režisérce Julii Anne Robinson, která letos debutovala plážovou romantikou s Miley Cyrus. A druhak prostě kvůli tomu, že žánrově nepříliš vzdálená Exmanželka za odměnu bolí dodnes. Očekávaní jsou tudíž nízká, komerční potenciál ale úplně k zahození není. Jestli se srazí rozpočet, může se klidně několikrát vrátit. Exmanžeka si totiž nakonec přišla na jeho čtyřnásobek, což je jedna z nejděsivějších bilancí roku. (KarelR)

Index natěšenosti: 4/10

Drama

The Help (CZ premiéra: 27. října 2011)

Emma Stone se objeví v komedii Crazy, Stupid, Love, ale v létě se pokusí svět přesvědčit o tom, že zvládne i vážné role ve vážných filmech. The Help není remake beatlesáckého filmu, ale drama o trojici žen, které se rozhodnou vykašlat se na nepsané zákony jednoho jižanského městečka a tak trochu tam ztropí povyk, který s celou tamní komunitou pořádně zahýbe. Nezní to zrovna jako něco, co by člověk chtěl vidět dřív než nové X-Meny, ale dobře obsazené dobové drama v letní nabídce chybí, takže je dost možné, že lidé, jimž comicsy nic neříkají a kteří se přejí letních komedií, vyrazí zrovna na tohle. Dávejte si tedy na The Help bacha. 

Index natěšenosti: 4/10

Larry Crowne (CZ premiéra:-)

Marečku, podejte mi pero… s Tomem Hanksem, v režii Toma Hankse? Zdaleka ne, ale ta idea je docela vtipná. Hanks se v létě podruhé postaví za kameru celovečeráku, a zároveň se na plátně podruhé sejde s Julií Roberts. Larry Crowne ale nebudu nějaká šílená komedie, nýbrž hořké drama o muži středního věku, který přijde o práci a zjistí, že bez patřičného vzdělání žádný pořádný flek nesežene. A tak maže zpátky na vysokou. Filmů stavějících vyloženě na star-power už se dnes moc nevidí, v comicsárnami nasyceném létě by tedy mohla být příjemná změna jít „na to drama s Tomem a Julií“. Jejich minulý sraz (Soukromá válka pana Wilsona) sice moc lidí nezajímal, to ale byla spíš vina eRkového ratingu, vánoční premiéry a válečného tématu. Teď je situace mnohem příznivější, ačkoliv zase chybí prověřený režisér a bestsellerová knižní předloha. Bude se i přesto finančně dařit lépe? Je to docela dobře možné. (KarelR)

Index natěšenosti: 6/10

The Tree of Life (CZ premiéra: 21.července 2011)

Když se premiéra nějakého filmu dlouho přesouvá, je to špatné znamení. Když se ale dlouho přesouvá premiéra filmu Terrence Malicka, je to akorát znamení toho, že si na svojí novince dává sakra záležet. Režisér, který za posledních 37 let natočil jen čtyři filmy, je totiž proslulý tím, že je nedá z ruky dřív, než je s nimi maximálně spokojený. A protože jeho snaha většinou nese sakra kvalitní ovoce, je mu to dovoleno. Jak to bude s Tree of Life, jeho pátým celovečerním počinem, se uvidí na konci května. Kapitální otvírák se ale určitě nečeká. Spoustou filozofování protknutý příběh o vztahu otce a syna se totiž v kinech objeví mezi čtvrtými Piráty z Karibiku a X-Men: First Class. Komerční sebevražda? Ani ne. Spíš půjde o vítanou protiváhu okolním blockbusterům, která bude pomalu střádat dolar za dolarem. A my se na ní po brilantním teaseru zatraceně těšíme. (KarelR)

Index natěšenosti: 9/10

Animáky

Medvídek Pú (CZ premiéra: 7.dubna 2011)

Velké sympatie, velké výdělky? Kéž by tomu tak bylo. V záplavě 3D animáků někoho u Disneyho napadlo, že by dnešní děti neměly vyrůstat jen na vyžehlených pixarovkách a zuřivě mainstreamových megahitech od DreamWorks. A tak učinil chvályhodnou věc – dal dohromady další celovečerák s Medvídkem Pú, který bude stejně kreslený a placatý jako ten první. Ani po traileru sice není moc jisté, co bude Pú v pěti povídkách poskládaných do filmu dělat (zase shánět med?). To je ale úplně jedno, protože z projektu zatím nostalgie teče proudem, a právě ta by mohla do kina natáhnout kdekoho. Na čtvrtmiliardové výdělky Princezny a žabáka už dnes Pú nejspíš nemá. S disneyovským marketingem by se ale musely dít sakra zákeřné věci, aby na něm někdo tratil peníze. Snad to tedy všechno klapne a pár lidí pochopí, že ne každý hrdina dětství musí přesedlat na 3D a debilní humor. (KarelR)

Index natěšenosti: 7/10

 

Šmoulové 3D (CZ premiéra: 28.července 2011)

Jestli tohle v létě nevybouchne, tak nevím, co jiného. V dnešní záplavě animáků je kupodivu docela důležité přijít s kvalitním filmem. A ten se v polovině léta těžko vyklube ze Šmoulů, kteří diváky starší pěti let terorizují už na ploše pár vteřin v teaseru. Modří obyvatelé hub mají přes slušnou popularitu rozdané sakra mizerné karty, jelikož se zatím nezdá, že by někoho zajímali. Podobně jako u před týdnem propadnuvšího Médi Bédi se čeká spíš trojrozměrné znásilňování našich kamarádů z dětství, které nemůže spasit ani idol všech akčních kravaťáků Neil Patrick Harris. Ten si spíš odbyde stejný vedlejšák jako u odkládaného Netvora, a nikdo si za měsíc nevzpomene, že asistoval šmoulímu výletu do Velkého jablka. Ano, modrásci a Gargamel si to tentokrát rozdají přímo v New Yorku, kam se omylem dostanou z pohádkového světa. Že to je ohraná vykrádačka Návštěvníků, Kouzelné romance a kdo ví, čeho ještě? Toho jsou si tvůrci určitě dobře vědomi. A je jim to upřímně jedno, protože už plakáty útočí superúderným sloganem „Kde to do šmouly jsme?“ Bůh nás ochraňuj… (KarelR)

Index natěšenosti: 2/10

Tak na co vyrazíte a čemu se vyhnete?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace