Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Boj o Oscary přitvrzuje


ikona
Mr. Hlad
oscar
Které animáky se poperou o Oscara?  

Je tady konec listopadu, takže nám pomalu vrcholí období, kdy se do kin hrnou filmy, jejichž tvůrci by rádi vyhráli nějakou tu cenu. Máme za sebou Social Network, nemáme a nebudeme mít za sebou Město (za jeho vyškrtnutí z českých kin si distributoři vysloužili mou věčnou nenávist) a pár zajímavých kousků nás ještě letos čeká.

Letos tu je ale jedna malá změna. Pixarovské filmy si udržují už pár let vysokou kvalitu a každý rok se objeví nějaký ten názor, že animák by konečně mohl vyhrát Oscara za nejlepší film. Letos se díky třetímu Toy Story těchto názorů objevilo docela hodně a Pixar dělá všechno proto, aby Buzz Rakeťák a Woody toho nejdůležitějšího plešouna doopravdy dostali. Nominace na nejlepší film je díky rozšíření téhle kategorie čeká na devadesát procent, dotlačit animák k vítězství ale i tak nebude sranda. Na druhou stranu Toy Story mělo totálně nadšené recenze a vydělalo miliardu, takže když ne teď, tak kdy?

No a kdyby to nevyšlo, pořád je tu kategorie animovaných filmů. Akademie má momentálně na stole seznam patnácti kousků, z nichž musí udělat oficiální nominované. Tady ho máte i vy:

Alfa a Omega 3D
Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty
Já, padouch
The Dreams of Jinsha
Jak vycvičit draka
Idiots and Angels
Iluzionista
Legenda o sovích strážcích
Megamysl
My Dog Tulip
Shrek: Zvonec a konec
Summer Wars
Na vlásku
Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Toy Story 3

U některých filmů ještě akademici čekají na oficiální losangeleskou premiéru, bez níž film nemůže postoupit, ale i tak – na které z letošních animáků letos vzpomínáte nejraději?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace