Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Super večer s Jamesonem a Ripleyovou


ikona
Mr. Hlad
alienjameson cult film clubredakce
Část redakce MZ si vyrazila na projekci Vetřelců v rámci Jameson Cult Film Club 

Zážitek ze sledování kvalitního filmu stojí do značné míry i na tom, v jakém prostředí se na něj člověk kouká. Je zatraceně velký rozdíl mezi sledováním camripu na notebooku a sezením na staré rozvrzané židli a třeba sto let starým kinem s nejkvalitnější zvukovou aparaturou a prvotřídním obrazem.

MovieZone si teď ale vyzkoušela něco ještě trošku lepšího. Ale proč lhát, trošku hodně lepšího. Pokud čtete MovieZone pravidelně, nejspíš už jste zahlédli zmínky o akci s názvem Jameson Cult Film Club. Pro věci neznalé nebo zapomětlivé čtenáře jde ve zkratce o tohle - vybere se zatraceně dobrý film, pokud možno s přízviskem „kultovní“, najdou se neobvyklé prostory, ty se tématicky vyzdobí a parta filmových nadšenců si může užívat a přitom popíjet kvalitní whiskey. Tenhle projekt funguje v zahraničí už nějakou dobu a teď to s ním Jameson zkouší i v Čechách a my jsme na prvním, nebo vlastně spíš nultém, promítání byli. A na programu byli Cameronovi Vetřelci.

Na ty bychom se klidně rádi podívali i doma, přišli bychom ale o povedenou akci, na níž si organizátoři dali zatraceně záležet. Ze stropu pražského klubu La Fabrika visel sliz a vetřelčí vajíčka, všude v sále byla mlha, kterou jen občas prosvítil blikající maják a než se člověk vůbec dostal z ulice do sálu, musel projít hodně dlouhou a hodně těsnou chodbou, plnou nepříjemně zeleného hnusu. S Civalem jsme se dlouho dohadovali, kdo dovnitř vstoupí první, protože šance, že na nás vyskočí někdo v převleku vesmírného monstra, byla výrazně vyšší než při normální projekci v kině. A to jsme měli ještě štěstí, že jsme se dostali dovnitř. Namísto sličných hostesek s umělými úsměvy totiž do sálu pouštěla dvojice Vasquezových, jimž nedělalo problém nechat návštěvníky na chodníku klikovat. Sličné ale byly i tak, to zase jo.

Ještě před začátkem projekce jsme mohli strávit (a strávili) nějakou tu minutu u baru, kde bylo dostatek whiskey pro každého a barmani s její pomocí dokázali namíchávat drinky. Komu to nestačilo, mohl si jít uzobávat stylové vetřelčí jednohubky, které sice na první pohled nevypadaly příliš vábně a záměrně působily jako něco, v čem se obyčejně musí brodit Ellen Ripleyová, chuťově to byla ale paráda. A pak začalo promítání.

Režisérský sestřih Vetřelců se pouštěl z Blu-Raye, takže obraz byl víc než kvalitní a o zvuku ani nemluvě. Navíc v těch nejvypjatějších scénách začaly blikat v sále i speciální světlomety, rozsvítily se majáky a občas okolo diváků proběhl někdo s baterkou, takže to skoro vypadalo, jako když se mariňáci vydali přímo mezi filmožrouty. A pokud s někým nepohnulo tohle, tak následná akce, při které se střílelo nejen ve filmu, ale i v sále, už rozproudila krev každému. Vetřelci i jejich lidští protivníci zkrátka přišli mezi nás. Zážitek to byl hodně zajímavý a jak podotkl Cival - jediná chyba byla, že nepromítali se stejnou názorností Základní instinkt.

Závěrečnými titulky to ale tentokrát nekončilo, spíš naopak. Na rautu si mohl každý filmový fanda pochutnávat na dalších Jamesonech a pokud někomu po více než dvouhodinové sci-fi vyhládlo, mohl se jít nadlábnout. A samozřejmě tématicky. Hostesky a číšníci by ve svých kostýmech bez problémů zapadli mezi členy filmového komanda, namísto útočných pušek byli ale vyzbrojeni vepřovými panenkami, krevetami a podobnými pochutinami. Vše samozřejmě vypadalo co možná nejvíc "vetřelcovsky". Prostě stylovka od začátku do konce.

Teď se ale nejspíš ptáte, proč vám tak dlouze referujeme o akci, na které jste pravděpodobně nebyli. Nechceme se chlubit, nechceme se vám ani vysmívat. Chceme vás jen informovat a připravit. Vetřelci byli jen první z plánovaných projekcí tohoto typu.

Jameson Cult Film Club se totiž teprve rozjíždí. Další akce se už připravuje a z toho, co víme, vám můžeme slíbit, že se chystá minimálně stejně dobrý film a pochopitelně i stejně dobrá whiskey. Pokud byste si tedy někdy v budoucnu chtěli užít neobvyklý filmový zážitek a pochutnat si na kvalitním pití za dotovanou cenu (welcome drink bude pochopitelně grátis), dejte o sobě vědět a vyplňte mail. I příště to totiž bude stát za to. 

A MovieZone bude jako partner James Cult Film Clubu (i partner dobrých filmů :) samozřejmě u toho.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (25)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace