Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Superhvězdná konkurence


ikona
KarelR
baz luhrmanncameron crowe
Které krasotinky nemají nouzi o pracovní nabídky? 

Vybrat si herečku pro svůj film není v Hollywoodu žádná legrace. Musí umět hrát, nesmí být moc velká primadona a chtít moc peněz, a především je nutné, aby vypadala dobře na plakátech. I hvězdy vyšší svítivosti tak musejí absolvovat řadu meetingů s režiséry a screen testů, než jim někdo vrazí tužku a ukáže na tečkovanou čáru. Tenhle výběrový proces probíhá odjakživa, teprve poslední dobou jsou ale hollywoodští insideři natolik schopní, že se před obsazením každé větší role na internet dostanou seznamy kandidátek.

A nám nezbývá, než se v nich hrabat a vybírat si svoje favoritky, ačkoliv jsou mnohé z nich často dávno z kola ven. Tak tedy: Trochu větší haló je v současnosti kolem tří filmů, v nichž se nějaká ta talentovaná tvářička nemůže ztratit. O hledání hrdinky pro prequely Vetřelce jsme psali nedávno, dnes tak můžeme přistoupit rovnou k Velkému GatsbymuWe Bought a Zoo.

První jmenovaný projekt má pod palcem Baz Luhrmann, jehož Austrálie nebyla zdaleka takovým hitem, jak se doufalo. Rodák od protinožců ale režijní kariéru nevzdává a připravuje se u Sony podepsat smlouvu na další adaptaci slavného románu F. Scotta Fidgeralda. Roli ústředního tajemného milionáře by měl po Robertu Redfordovi převzít Leonardo DiCaprio, a do dvacátých let minulého století se podle všeho vydá i Tobey MacGuire, jenž Luhrmannovi sedí jako Gatsbyho soused Nick Carraway. Krásná manipulátorka Daisy pak měla dostat tvář Rebeccy Hall, nyní se ale rozhořel boj o to, jestli na její místo nedosadit o něco známější jméno. Luhrmann tedy zkouší slušný zástup slečen ve složení Keira Knightley, Amanda Seyfried, Blake Lively, Abbie Cornish, Michelle Williams, Natalie Portman a Scarlett Johansson. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.

Poslední jmenovaná sexbomba je v současnosti hodně žádaným zbožím. Scarlettino jméno se točí snad kolem každého významnějšího filmu, nejblíž má ale k roli v comebacku Camerona Crowea We Bought a Zoo. Režisér vlažně přijatého Elizabethtownu si donedávna užíval pětiletou pauzu, nyní se ale vrací se skutečným příběhem amerického spisovatele Benjamina Mee, který se s rodinou přestěhoval na anglický venkov a otevřel si tam exotickou zoologickou zahradu. Její obyvatelé se nakonec stali tím jediným, co dokázalo rodinu udržet pohromadě po smrti Meeho ženy, a u Foxů nyní doufají, že z jeho autobiografické knihy bude favorit příští oscarové sezóny.

Crowe proto hledá partnerku pro Matta "hraju teď ve všem!" Damona, který ztvární ústředního vdovce. Kdo ví, jak dlouho se ohřeje na plátně (flashbacky nebo vidění?), krom Scarlett Johansson by si ji každopádně mohly zahrát také Rachel McAdams, Amy Adams nebo Mary Elizabeth Winstead. Hodně slušný výběr (jen McClaneova dcera se zdá být trochu mimo), doufejme tedy, že ať roli dostane kterákoliv z dam, dokáže do filmu zapadnout. Tvůrce Vanilkového nebe, Na pokraji slávy nebo Singles má totiž pořád dost velkou šanci naservírovat nám prvotřídní srdceryvný biják.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace