Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nová trilogie Star Wars na obzoru


ikona
st39.6
george lucasstar wars
Kdy uvidíme další příběhy z předaleké galaxie? 

Chystá se 3D re-release obou trilogií, v televizi probíhají už třetím rokem Klonové války, navrch se připravuje další seriál (tentokrát hraný) a příští podzim vyjdou všechny Hvězdné války na Blu-rayi. George Lucas se ze své ságy pochopitelně snaží vyždímat každý možný cent a zazlívat mu to úplně nemůžete. Už jen proto, že chce z vydělaných peněz financovat novou trilogii.

Tak a je to venku! Spekulace o tom, že by strýček Lucas natočil další trilogii Hvězdných válek, kolují internetem snad od premiéry Pomsty Sithů a s přesností okresních vlaků českých drah se pravidelně vracejí, aby vzbudily fanoušky a rozjely nanovo diskuze o tom, kdy a kde by se nové Star Wars měly odehrávat. Přitom je to úplně jasné: kdysi dávno v předaleké galaxii. Co pořád řešíte?

Zpráva o tom, že Lucas chystá další trilogii, přichází od zdrojů, které už několikrát přinesly hodně exkluzivní informace (vznik Clone Wars, PG-13 rating Pomsty Sithů, přípravy hraného seriálu), takže jim nemá smysl nevěřit. Je samozřejmě jasné, že z LucasFilmu hned po víkendu vyletí do všech stran maily o tom, že Lucas rozhodně nic takového neplánuje (jako minulý rok), ale ono už je těch spekulací tolik, že by pravděpodobně Lucase přiměly pustit se do nové trilogie, i kdyby nic takového původně neplánoval.

Všechny re-(re)-releasy by totiž měly vynést pět set až osm set milionů dolarů a pokud nejmenované zdroje mají pravdu, George chce z těchto peněz zaplatit všechny tři nové díly, z nichž by ten první dorazil do kin někdy dva roky po re-re-releasu Návratu Jediho (ve 3D), takže kolem roku 2017. Ano, ještě si chvilenku počkáme. Ono to všechno dává smysl, Lucas si od páté epizody všechny filmy financoval sám a po obnovených 3D premiérách bude mít jedinečnou příležitost, jak celou ságu ještě lépe zpeněžit, aniž by musel potomkům snižovat kapesné. Staré Star Wars vydělají na nové. Pokud tedy všechno půjde podle plánů (ono se také může stát, že finančně zklame už 3D premiéra první epizody a žádné další do kin nepůjdou... ale je to nepravděpodobné), od roku 2012 do roku 2021 se budeme s Hvězdnými válkami vídat v kinech každý rok. Co to slyším? Nenačůral jste si někdo?

Ještě to není všechno. Mluví se totiž o tom, že nová trilogie nebude začínat epizodou 7 a končit devítkou, mnohem pravděpodobnější je, že se opět objeví "stará trilogie", tedy 10-12, která by případně dělala prostor dalšímu prequelu (ten by vlastně byl sequelem trilogie nejstarší, to je ale bordel, co?). Nejdůležitější je, že už filmy nebudou mít nic společného se Skywalkery, tahle příběhová linie je uzavřená a už se v ní nikdo (krom seriálů) nebude vrtat. Nová trilogie vznikne samozřejmě ve stejném universu, ale dost možná stovky nebo tisíce let po událostech staré trilogie. A ne pod režijním dohledem Lucase. To je možná nejlepší zpráva ze všech. Rozsvícení nových světelných mečů se prostě nevyhneme, ještě k tomu ve 3D. Ale budeme na ně čekat šíleně dlouho. Stejně jako na oficiální potvrzení těchto - zatím jen - spekulací. To přijde někdy v roce 2015 a půl.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (65)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace