Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čtvrtý Bourne má režiséra


ikona
KarelR
bournematt damon
Kdo bude dohlížet na agenta bez minulosti? 

No sláva. V Universalu nám sice dělají radost financováním riskantních projektů (Battleship, Kovbojové a vetřelci, V horách šílenství), ale tohle studio potřebuje čas od času taky něco vydělat, aby nešlo ke dnu. A tady přicházejí do hry zajeté značky. Spoustu fandů Vina Diesela určitě potěší, že se úspěšně dotočilo páté Rychle a zběsile. Mnohem víc lidí ale bude mít radost z toho, že se kupředu hýbe další bourneovka. Ačkoliv zatím vůbec není jasné, jak bude vypadat a kdy přesně ji uvidíme.

Od čtvrtého filmu v sérii, prozatím nazvaného The Bourne Legacy, dávno utekl režisér dvojky a trojky Paul Greengrass (hádky s Universalem ohledně předraženého propadáku Zelená zóna). A Matt Damon následně řekl, že se bez něj do role Bondovy největší konkurence nevrátí. Pořád tedy není jisté, jestli nebude další bourneovka restart, každopádně ji ale napsal a natočí Tony Gilroy. Scenárista prvních třech dílů prý nikdy nebyl moc spokojený s tím, co se dostalo na plátno, dokud mu ale Universal dobře platil, vykašlal se jak na tohle, tak na svoje osobní spory s Greengrassem.

Ten je teď ale pryč a Gilroy nám tak konečně bude moct předvést, jak má vypadat Jason podle jeho gusta. Ať už ale bude mít Damonovu tvář nebo ne, jsou na místě menší obavy. Gilroy je sice skvělý scenárista, jenže na režijním poli zatím zaútočil jen s chváleným (a tááákhle póóómalým) Michaelem Claytonem a dávno zapomenutou Dvojí hrou. Ani jedno z toho není zárukou nabušeného akčňáku, a o ten by v tomhle případě mělo jít především. S Bondem na střídačce a trochu pochybným návratem Hunta (těšíme se... ale bez Abramse to může dopadnout všelijak) potřebujeme nějakého toho drsného agenta tuplem. Myslíte, že je Gilroy správnou režisérskou volbou? Bournea zná jako nikdo jiný, ale to neznamená, že mu dokáže dodat šťávu i ve chvílích, kdy zrovna nebude hýřit vědomostmi. A mimochodem... dovedli byste si tenhle film vůbec představit bez Damona, k jehož návratu bude potřeba vážně velký šek?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (25)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace