Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Shyamalan kráčí v Bayových šlépějích


ikona
KarelR
m. night shyamalan
Čeká nás další série levných hororů. Má cenu se na ně těšit? 

Co má udělat známý režisér, když má moc nápadů anebo hodně peněz k investici? Obvykle si založí produkční společnost, v níž vyrábí levné žánrovky a doufá, že publikum uslyší na jeho jméno v trailerech. Touhle cestou už se vydal nespočet tvůrců, v poslední době s ní ale největší úspěch slavil Michael Bay. Restarty Pátku třináctého nebo Noční můry v Elm Street si o kritickém věhlasu sice můžou nechat jen zdát, teenageři ale na tyhle horory poslušně chodí. Bylo tedy jen otázkou času, kdy to někdo zkusí podobně. A tím někým není nikdo jiný než M. Night Shyamalan.

Ten přímo nezaložil produkční společnost, ale pod hlavičkou Media Rights Capital rozjel "značkovou" hororovou sérii The Night Chronicles. Ze tří zatím naplánovaných kousků v Americe právě okusili stěží průměrného Ďábla, který však při rozpočtu 10 milionů dolarů otevřel za 12. A přestože to není žádná bomba z ranku hororových bayovek (ty otevíraly za 30-40), bohatě to stačí na to, aby se pokračovalo. K natáčení se tudíž chystá "dvojka" nazvaná Reincarnate (dříve Twelve Strangers), v níž se nám představí porota soudící údajného vraha, kterou budou strašit nadpřirozené síly.

Stejně jako u Ďábla je film založený na Shyamalanově nápadu, který zpracuje jiný scenárista a dostane do rukou mladá režisérská naděje. Tou tentokrát bude Daniel Stamm, pán zodpovědný za celkem chválený a hlavně zatraceně výdělečný The Last Exorcism (rozpočet: 1,8 milionu, měsíční tržby: 40 milionů!). Po Reincarnate by měl následovat ještě třetí film, do kterého Shyamalan nacpal záporáka z připravovaného sequelu Vyvoleného (ten nikdy nevznikne...), musíme ale doufat, že se v současnosti nenáviděný tvůrce do té doby alespoň trochu zvedne. Američané totiž u nápisu "z mysli M. Night Shyamalana" v kinech bučí, což by mohlo celou sérii nakonec potopit. A když uvážíme, že půjde o horory, do nichž Shyamalan vloží jen původní nápad, mohla by jí být docela škoda. Určitě je tu totiž větší naděje na slušné filmy, než u Bayovy továrny na zbytečné comebacky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace