Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Magnum na plátnech kin!


ikona
imf
adaptace seriálurawson marshall thurber
 

Konečně se v resuscitaci seriálů ze 70. a 80. let blížíme k veličinám, které se proháněly i po českých televizních kanálech. Jděte k čertu s Andílky a Starskym, chceme hrdiny, na kterých jsme vyrůstali. Třeba Magnuma, soukromé očko brousící havajské silničky v rudém Ferrari. Žije v obrovské vile, které šéfuje přehnaně aristokratický Jonathan Higgins III, jehož vášní je vážná hudba a trénink dobrmanů. Mezi Magnumovy záliby naopak patří rychlá jízda, svůdné ženy a chlastačky s kamarády - černošským pilotem T.C. (klon. B.A. Baracuse) a světáckým Rickem.

Věřte, nevěřte... v mém mládí patřil Magnum vedle MacGyvera k mým oblíbeným televizním dostaveníčkům. Zcela jistě za to mohla i hudební znělka a lišáčký Tom Selleck v hlavní roli. Všichni chtěli být jako on. ;)

80s are over, man... takhle reagují dnešní Američani na lidi, co si na projížďku ve Ferrari vezmou bílý oblek s odpovídajícím kloboukem. Jenže do kin se chystá Miami Vice a tak se úvahy o celovečerní adaptaci Magnuma (které se objevily už ve chvíli, kdy padla poslední televizní klapka) začínají materializovat. Což přeloženo do prosté řeči znamená, že se objevil režisér, který má o projekt zájem a k němu se přidává i scenárista. Jejich jména vás ale přinejmenším překvapí.

Jedná se totiž o Rawsona Marshall Thurbera, maníka jež světu přinesl Vybíjenou. Přidejte si k tomu scenáristu Michaela McCullerse (Austin Powers 2 a 3) a vychází vám hodně zajímavé výsledky. Osobně se cítím trochu nesvůj, protože tahle kombinace směřuje spíš k bláznivé komedii nebo parodii, přičemž Magnum byl spíš laškovně vtipný, než aby si dělal legraci přímo z žánru. Jeho detektivní případy byly míněny seriózně a já bych se nerad dočkal Bena Stillera s knírkem, jak se snaží dohnat ve Ferrari Willa Ferrella. I když nepopírám, že to zní lákavě. Tahle možnost je naštěstí trochu z obliga, protože Stiller s Thurberem připravuje jiný film, tajemstvím zahalenou komedii pro Dreamworks.

Díky tomu by se adaptace Magnuma mohla o pár měsíců oddálit, ale co... čekali jsme skoro dvacet let, tak už nás to nezabije. Poslechněte si znělku, nakupte v Americe první dvě sezóny (to nejlepší) na DVD a trpělivě čekejte. Magnumovo Ferrari se znovu rozezní. Doufejme, že to bude ke spokojenosti všech fanoušků.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace