Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #51 o akci a Shyamalanovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co dělá M. Night Shyamalan, jak vypadá filmový Warhammer 40 000 a co chystají fandové Star Wars?  

Před Výplachem není úniku 

Pokání týdne

M. Night Shyamalan to v posledních týdnech nemá snadné. Natočil pravděpodobně nejhorší film letošního léta Poslední vládce větru a ukázal, že mu dělá celkem velký problém snášet kritiku. Počet fandů mu klesá každý den, a tak je potřeba ukázat světu i tu sympatičtější stránku (tu, která natočila Šestý smysl a Vyvoleného). Shyamalan se tedy rozhodl spolu se záporákem z Avatara Stephenem Langem, modelkou Penthouse Ryan Keely a zaměstnancem MTV Joshem Horowitzem světu ukázat, že má pořád nadhled. A že horor se dá natočit i na eskalátoru.

Neplatič týdne

Jednou jsi nahoře, jednou dole. A jednou dopadneš obličejem přímo do psího výkalu a ještě do tebe kopou a smějou se ti. To je případ Paula Hogana, který si nehlídal účetnictví a teď mu hrozí, že bude muset přeorganizovat své plány na budoucnost, kterou by mohl strávit za mřížemi. Hvězda trilogie Krokodýl Dundee totiž dluží na daních. A když se k dluhu připočtou i pokuty a úroky, dělá to hezkých sto padesát milionů dolarů. Hogan, který nenatočil úspěšný film asi tak dvacet let, ty prachy pochopitelně nemá, ale mohl by zavolat Wesley Snipesovi, kterému kvůli podobnému průšvihu utekla role v The Expendables, pro pár rad.

Blízké setkání týdne

Kontakt s mimozemšťany může skončit dvěma způsoby. Buď budou lidstvo několik týdnů v kuse nakopávat do řiti a pak se sebere Will Smith s americkým prezidentem a všechno jim to vrátí, nebo tu přistane metrová loutka se svítícím prstem, se kterou si děti užijí spoustu zábavy. Kdyby ale v Blízkých setkáních třetího druhu přiletěli na Zemi emzáci, kteří mají alespoň trochu smysl pro rytmus, mohl by být kontakt hned jednodušší.

Uncut týdne

O projektu Star Wars Uncut jsme psali už před několika měsíci. Fanoušci Hvězdných válek mají posílat patnáctivteřinové části čtvrté epizody a je jedno, jak budou vypadat. Lego, animák, natočené na zahradě, poloprofesionální podmínky... všechno je dovoleno. A potom se zvolí ty nejlepší a sestříhají se dohromady. Bude to divné, bude to originální a pravděpodobně i zábavné. Tady máte první čtyřminutovou ukázku.

Akce týdne

Počítačové hry se občas na plátna kin podívají, zatím ale žádný velký úspěch neslavily. A přitom by to šlo celkem jednoduše. Hra Time Crisis je esencí demence a zábavy, při které umře hodně záporáků a pořád se střílí. Tak proč na tom něco měnit? Tohle krátké video, v němž si zahrál i Andy Whitfield ze seriálového Spartaka, ukazuje, že to funguje. A já mám nepříjemný pocit, že to bude lepší než čtvrtý Resident Evil.

Fan projekt týdne

Fanouškovské filmy ze světa Star Wars tu máme skoro každý týden, většina z nich je ale spíš úsměvná, než že by se daly brát vážně. Star Wars: A Light in the Darkness ale ne. Pochopitelně se tahle fanouškovská záležitost, ve které se na vzdálené planetě parta lidí pokouší upoutat pozornost Aliance a zachránit vyhnat tak Impérium, nemůže rovnat tomu, co vypustil do světa George Lucas, ale má to dobré kostýmy, lidé před kamerou by se dali nazývat herci a triky také nevypadají špatně. Každopádně je to zajímavější než celé Clone Wars. Po kliknutí sem se můžete podívat na hotovou první část filmu.

Marketing týdne

The Last Exorcism solidně vydělává a kritici jsou také spokojení, což je něco, co u filmů, pod nimiž je podepsaný Eli Roth, není úplně obvyklé. A pochvalu by si zasloužili i lidé zodpovědní za marketing, kterým se velmi elegantně podařilo využít služeb Chatroulette. Obyčejně se na tenhle web přihlásíte a začnete se bavit s náhodně vybraným člověkem. Když se vám ale tenhle člověk začne před očima měnit v démona, začnete se o film zajímat, i kdybyste nechtěli.

Ultramarines týdne

Svět Warhammer 40 000 je hodně zajímavý, ale filmaři si ho zatím moc nevšímají. A mají k tomu dost důvodů. Film by byl nesmírně drahý a především strašlivě brutální, takže výdělky by nejspíš astronomických výší nedosahovaly. Tak tu máme alespoň animák. Ultramarines nevypadají úplně špatně, i když žádná Pixarovka to nejspíš nebude, ale třeba jejich úspěch někoho donutí začít přemýšlet o hrané adaptaci.

Scott Pilgrim týdne

Scott Pilgrim proti zbytku světa sice v pokladnách kin nezazářil, většina fandů počítačových her a divných příběhů je z něj ale nadšená (já osobně patřím do menšiny). Každopádně tenhle typ diváků umí být i poměrně kreativní, a tak tu máme mix traileru na Scotta Pilgrima s Matrixem. A někdo si s tím celkem vyhrál.

Duel týdne

Vítězem minulého kola je John McClane, ale bylo to celkem o fous. Dnes si to se podíváme na domácí půdu mezi součsnou hereckou elitu. A nezávidím vám vybírání. Takže jednoduše: Ivan Trojan vs. Karel Roden. Opět piště důvody a jméno favorita do titulku.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace