Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Trek podle Batmana


ikona
KarelR
j. j. abramsstar trek
Nakolik by měla posádka Enterprise kráčet v nolanovských šlépějích? 

Restartovat milovanou značku není sranda, v poslední pětiletce se to ale povedlo hned několikrát. Přímo do černého se trefil Batman, na minulosti nelpící diváci nadšeně přijali nového Bonda, a potěšili i chlapci z A-Teamu nebo Sherlock Holmes. Největší oživenou peckou z nedávné doby je ale určitě Star Trek, na jehož pokračování se v současnosti usilovně pracuje.

Udržet kvalitu jedničky nebude snadné, tým kolem J. J. Abramse to ale dobře ví. A je připraven udělat všechno proto, aby kapitán Kirk znovu zabodoval. Jak na to? Podle druhého otce LOSTu a nového Star Treku Damona Lindelofa jednoduše: Poctivě nakoukat Temného rytíře a zjistit, jak se Christopheru Nolanovi podařilo přeskočit laťku vysoko nastavenou Batman začíná. Ačkoliv jsou Nolan a Abrams téměř režisérskými protiklady, je to celkem logická cesta, jelikož tak dobře přijatých dvojek bylo v posledních letech velmi málo (Iron Man 2, Transformers 2 ani Quantum of Solace se přes finanční úspěch zásadního velebení nedočkali). Snad to ale neznamená především obligátní přidání na temnějších podtónech.

Na to v podstatě dojela většina sequelů, která se o ně nedávno pokusila, a částečné upuštění od přímočaré popcornové zábavy se tak stává neoblíbeným trendem. Druhý Star Trek by měl samozřejmě víc tlačit na emoce, měřítko a sehranost postav, přímo "netopýří" cestou se však, doufejme, nevydá. Maximálně v jednom zásadním ohledu, kterým je pořádný záporák. Ten v jedničce chyběl (Eric Bana byl víceméně jen na okrasu), stejně jako absentoval ve výše zmíněných "zapomenutelných" dvojkách jiných sérií.

Myslíte, že to tentokrát vyjde? Anebo to dopadne stejně, jako když se Alex Kurtzman a Roberto Orci (scenáristé Star Treků a Transformerů) před Pomstou poražených kasali, že se nechávají inspirovat druhým Supermanem, Terminátorem a Vetřelci?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (57)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace