Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co se děje s Avatarem?


ikona
KarelR
3davatarjames cameron
Re-release, 3D Blu-ray, filmové sequely, román... Král vesmíru má pořád napilno. 

Cameronova šmoulí odysea už vytáhla z 3D chtivých diváků 2,74 miliardy dolarů, tím ale příběh Žejksullyho zdaleka nekončí. Než aby čekal na oblíbené prohlášení účetních, že film vlastně prodělal, začal Železný Jim raději pracovat na dalších způsobech, jak na Pandoru za drobný peníz dostat zbytek zeměkoule. A tím nejbližším je samozřejmě srpnový re-release filmu do kin (na datum toho českého se stále čeká).

Ten bude nakonec o celých devět minut delší (lákací TV spot), Cameron však slibuje, že nás nečeká jen hromada keců na základně bídných pozemšťanů. Krom menšího výletu do na'vijské školy a vylepšení copánkového páření se přidávala hlavně akce v pralese, a to jak ve dne, tak i v noci. Nějaká ta odplata za výlet s bagry, létaní na Banshee, ježdění na šestinohých ořích a také několik nových vychytávek do závěrečné bitvy. Třešničkou na dortu pak má být vrácení jedné slzopudné scény na závěr filmu, nemáme se ale bát, že bychom u ní brečeli z nesprávných důvodů. Všechen materiál prý bude té nejvyšší kvality, za což pan režisér osobně ručí.

Ani po dokončení prací na prodloužené verzi filmu si ale Jim neužívá nějakou velkou dovolenou. Pomalu se připravuje na vydání 3D Blu-raye, na který si však ještě dlouho počkáme (málo 3D televizí), a navíc intenzivně pracuje na románové podobě filmu. Tu si chtěl vždycky napsat sám, aby do ní nějaký laciný pisálek nenacpal kupu ptákovin, a rád by z ní udělal jakousi bibli avatařího vesmíru, po níž uvolní prostor literárním nadšencům a jejich vlastním příběhům z Pandory. Uvidíme, jestli třeba systém Alpha Centauri za pár let nepoloží na lopatky jednu předalekou galaxii.

Poslední maličkostí, nad níž teď Cameron tráví čas, jsou dvě filmová pokračování Avatara. Zatím je teprve ve fázi sepisování poznámek, společně s Foxy ale intenzivně jedná o smlouvách, díky kterým by se celá věc hnula kupředu. Novinkou je, že by se mohl zbytek modré trilogie točit najednou, na spekulace o datech premiér je ale ještě moc brzy (hm... půl roku od sebe jako Návraty do budoucnosti, Matrixy a závěr Pottera?). Každopádně se nemusíme bát toho, že bychom se pokračováním vyhnuli. Jak je známo, sequely úspěšných filmů nejsou zrovna nevýdělečným zbožím. Tak kolik miliard asi příště padne?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace