Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Počátek přestál Efrona, 3D kočky i Blbce k večeři


ikona
Cival
inceptionsteve carelltržby
Jak se vypořádala Nolanova pecka s přívalem novinek? 

Drží, pořád drží… A už to nikoho ani nepřekvapí. Nolanův Počátek byl jednoduše předurčen k tomu, aby se stal trvalkou. Fantastické ohlasy diváků a vynikající pověst dělají z nové sci-fi nejdůležitější událost letošního popcornového léta. Počátek navíc není sequelem, remakem nebo jinak zavedenou značkou, proto u něj nehrozilo, že by se diváci nahrnuli jen o prvním víkendu, a pak už dezertovali ke konkurenci.

Díky tomu tržby Počátku klesají jen pozvolna, z víkendu na víkend zhruba o třetinu. A tenhle trend si Počátek určitě udrží až do konce léta. Teď Nolanův hit ztratil 35% ze svých výnosů. Bohatě mu to stačilo na obhajobu první příčky kasovního žebříčku a připočtení dalších 27 milionů dolarů. Počátek má průběžně 197 mega a na těsno se bude přibližovat k třístovce jen ze Severní Ameriky. Dvě stě milionů budou záhy hlásit i mimoamerické trhy.

Warneři ale nemůžou moc juchat, protože si přáli, aby Počátek o víkendu zastínilo jimi distribuované pokračování rodinné komedie Jako kočky a psi. Sequel s podtitulem Pomsta prohnané Kitty se však minul s poptávkou. Utržených dvanáct milionů filmu stačilo až na páté místo, takže vůbec nehrozí, aby digitální zvířena napodobila čtvrtmiliardové dolarové žně Chipmunků, nebo aspoň stomilionové zisky loňské akční veselice G-FORCE. Srovnatelně vysoké tržby měla i velmi úspěšná, byť pozapomenutá jednička. Pokračování Jako kočky a psi 2 stálo víc peněz (85 M!), dobré to ale tvůrcům bylo leda k získání statutu těžkého propadáku. Po fiasku Marmaduka je to další facka pro mluvící chlupáče. Mějme z toho radost aspoň my.

O poznání líp se dařilo jiné tak-trochu-známé novince. Stejnojmenný remake vynikající francouzské komedie Blbec k večeři se uvedl 23 miliony dolarů. Tohle číslo je na poměry ověřených komiků Steva Carella a Paula Rudda vcelku standardní, netradičně vysoké jsou však náklady na jejich taškařici. Blbec k večeři spolykal skoro sedmdesát milionů, kteroužto sumu bude film na tržbách ztěžka vůbec jen dorovnávat. Hit z ranku Dostaňte agenta Smarta se jednoduše neurodil – stvrzují to i veleprůměrné recenze.

Za Počátkem a Blbcem se umístil akční thriller Salt s Angelinou Jolie. Devatenáct milionů za druhý víkend film dotlačilo na 70 mega – odtud je už kousek ke stovce, kterou Salt docela překvapivě utrží.

Čtvrtý je v žebříčku animák Já, padouch, který má na dohled metu 200 milionů dolarů. Z universalácké sázky na levnou komedii od neznámé produkční společnosti se vyklubal jeden z největších hitů roku.

I lidem z Universalu ale tuhnou úsměvy, když se podívají níž. Jejich nové melodrama Život a smrt Charlieho St. Clouda totiž zklamalo, když na šestém místě utržilo jen dvanáct milionů. Kritici film zcela rozcupovali – jen herectví Zaca Efrona se dočkalo jakéhosi pochopení – což značí, že tržby budou i dál bleskurychle klesat. Drama za 44 milionů Universalu prodělá pár milionů, ostatně jako už několik letošních snímků. Snad jen kdyby děvčátka zamilovaná do sladkého Zaca za pár týdnů vykoupila všechna DVDčka.

Toy Story 3 má na sedmé příčce už skoro 400 milionů z Ameriky a blíží se miliardě celosvětově.

Desítku uzavírá velmi úspěšná sandlerovka Machři, jíž na kontě svítí už 150 mega, a to spolu s neúspěšným Čarodějovým učněm a se Zatměním z Twilight ságy.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden by měla spousta milionů přitéct k tanečnímu fláku Let´s Dance 3D a ke komedii Benga v záloze. Ve dvou stovkách kin se představí i „light-scorseseovka“ Middle Men.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (44)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace