Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Del Toro a Cameron v horách šílenství


ikona
KarelR
guillermo del torojames cameron
Guillermo del Toro si konečně vyšlápne na H. P. Lovecrafta. 

Guillermo del Toro minulé týdny opakovaně sliboval, že se pár dní po Comic-Conu dozvíme, jaký bude jeho další režijní počin. A ta chvíle nadešla. Opuštění Hobita ho sice pořád mrzí, tenhle smutek ho ale brzy přejde, protože se mu podařilo těsně před zelenou dotlačit jeden z jeho vysněných projektů - adaptaci hororového románu V horách šílenství od H. P. Lovecrafta.

O té slýcháme už nespočet let, nyní by však měla výprava do Antarktidy, která v třicátých letech minulého století omylem probudí dávné bohy, konečně ožít. A to ve 3D, s rozpočtem kolem 130 milionů dolarů a eRkovým ratingem. Jde o obrovský risk, je tedy překvapivé, že projekt našel domov zrovna u studia Universal, které se po několika velkých propadácích (Zelená zóna, Vlkodlak) zřejmě nepřestalo bát ambiciózních projektů.

Tenhle chvályhodný krok má ale svůj důvod, a tím je, že filmu svůj produkční dohled (a samozřejmě jméno do trailerů a plakáty) propůjčí sám James Cameron. Ten nedávno řekl, že kromě 3D remaku Fantastické cesty (po odchodu Paula Greengrasse zatím bez režiséra) moc produkovat nehodlá, u Del Torova pokusu o pořádný áčkový horor ale hodlá udělat výjimku. Znechuceni tím, že se žánr smrsknul na laciné béčkové krváky o milionu dílů, hodlají pánové stvořit něco na úrovni Vetřelce, Věci nebo Kubrickova Osvícení. A lepší látku si pro to asi vybrat nemohli. Preprodukce začne za pár týdnů, natáčet by se mělo příští léto, a jásat se může už teď. Snad to nebude naposledy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace