Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #46 s Expendables a Batmanem


ikona
KarelR
víkendový výplach
Superhrdinové potkávají superpadouchy, svalnatí borci pobledlé geeky a možná se zastaví i Abrams, Murray nebo Pacino. 

Je tu Comic-Conem řádně prošpikovaný výplach, již tradičně od KarlaR.

Frajer týdne

Geekoidní supersraz v San Diegu je v plném proudu. Valná většina milovníků těsných trikotů ale přesto sedí doma ve sklepě, takže se vždycky hodí někdo, kdo dokáže zachytit feeling téhle události a přenést ho pod váš obývák. Na to se v minulých letech specializovalo mnoho lidí, a někteří z nich to plánují i letos. Na místo činu se vrátil třeba Chris Hewitt aka Empire Man, který podle všeho svede souboj se svojí novou nemesis, nejdůležitějším reportérem z místa je ale jako obvykle Bob Stencil. Bývalý pilot a současný milovník žen, chlastu a svého knírku, se se svým věrným kameramanem Baconem opět vydal do víru nebezpečně ujetých událostí. S kým letos pokecal, koho nabalil a koho šokoval zjistíme až v příštích dnech, jeho nové promo ale jasně vysvětluje jednu věc. Ať se mu přihodí cokoliv, neměli byste to minout.

Přepadení týdne

Největší koncentrace Darth Vaderů je teď určitě na západním pobřeží, jednoho ale omylem zapomněli na východním. Ve státě New York totiž sýpající galaktický lord přepadl banku, což se nesetkalo s takovou odezvou, jakou si asi představoval. Po jeho vstupu do budovy se spustilo kolečko smíchu, načež musel na jednoho zaměstnance doslova použít sílu. Srazil ho na zem, a po tom, co se zbraní v ruce vykřiknul: "Ustřelím ti palici. Tohle není vtip!" se konečně dočkal náležitého respektu. Následně ladně přeskočil přepážku, sebral těžce vydřené peníze a zamířil pryč na svém démonickém bicyklu. Policie po něm stále pátrá, přes veškerou pořízenou fotodokumentaci to ale s jeho nalezením nevypadá příliš nadějně. Temná strana Síly ukázala bicepsy.

Návštěva týdne

Panely na Comic-Con jsou plné překvapení. Většinou jde o nějakou tu kulervoucí stopáž z nadcházejícího blockbusteru nebo třeba menší hudební vystoupení, občas ale fandy potěší nečekaný host. Letos takhle přestrojený Nathan Fillion zavítal na Joss Whedon Experience, místo ve zprávách mu ale ještě ten den vyfoukl o něco větší drsňák. Doteď sice není jasné, proč je na Comic-Conu panel Expendables (vážně... Lundgren, Austin a Couture v davu comicsových nerdů?), Sly a spol. se ale hned z kraje svého povídání dočkali menší návštěvy. Sdělit svůj názor na film totiž přišel Bruce Willis (= vypadlo z něj hodně "huge" a "great"), a těch pár minut, které strávil se svalnatými borci na pódiu, bude ještě dlouho kolovat po Youtube. Guvernátor mohl alespoň zavolat...

Pro Bruce skočte na 4:35.

Upřímnost týdne

V Hollywoodu jsou zhruba dvě celebrity, které říkají v rozhovorech pravdu. Tou první je Megan Fox, která si svou upřímností rychle pohřbila kariéru. Tou druhou je ale Bill Murray, který by asi mohl pomluvit i Matrix a nic by se mu nestalo, protože je dávno za vodou. Murray se už několikrát nechal slyšet, že moc nefandí třetím Krotitelům duchů, v novém interview s GQ se ale nedržel zpátky ani trochu. Vypadlo z něj, že Ramisův Rok jedna byl pro některé jeho známé "to nejhorší, co v životě viděli", a že ačkoliv ho sám neabsolvoval, nechce mít s jeho scenáristy Genem Stupnitskym a Leem Eisenbergem nic společného. Právě oni ale měli psát další Krotitele (a Harold Ramis uvažoval o režii), a podle Murrayho se nyní tenhle sen doslova vypařil, přestože prý studio udělá cokoliv, aby na původním nápadu nepřestalo vydělávat. Milé. A mimochodem, Garfielda Murray natočil jen proto, že si spletl jméno scenáristy Joela Cohena s jedním z bratrů Coenových. Že jeho oblíbenci nemají s filmem nic společného zjistil až moc pozdě a lituje toho dodnes.

Castingové nebezpečí týdne

Hollywoodem koluje hodně příběhů o tom, kdo chtěl koho kam obsadit. Tim Burton plánoval udělat z Nicolase Cage Supermana, James Cameron měl dlouho v hlavě Terminátora s tváří Lance Henriksena, a tak dále. Podobná castingová nebezpečí hrozí spoustě filmům, nedávno jsme ale měli sakra blízko k tomu, aby Brian Singer pohřbil X-Men: First Class už v preprodukci. Po tom, co Ben Walker vycouval z role Beasta, se totiž jeden z nejrespektovanějších režisérů současnosti pokusil roli modrého chlupáče přihrát Tayloru Lautnerovi. Ještě jednou: Taylor Lautner v X-Menech po boku McAvoye, Fassbendera a možná i samotného Jackmana na přání samotného Singera! Z celé věci nakonec sešlo, ale jen kvůli Lautnerovu natřískanému diáři, takže není důvod přestat se bát o Singerovo duševní zdraví. Co že to točí příště? Pohádku o vesnickém klukovi, co se pere s obry a má sedmimílové boty? No super.

Boží komplex týdne

M. Night Shyamalan se už dlouho přesouval mezi režiséry, kteří ztratili svoje "mojo". Definitivně tam ale zapadl až po premiéře Posledního vládce větru. Epickou protiváhu Nolanově Počátku, prý jeden z nejhorších filmů posledních let, u nás uvidíme až v srpnu, máme ale kliku, že se na české premiéře nestaví sám režisér. Pokud by mu totiž někdo řekl, že nejsou všechny jeho filmy geniální, anebo že jsou podle někoho ty starší lepší než ty novější, dostal by asi podobnou sodu jako jedna naivní mexická novinářka. Na tu čekala tříminutová odpověď, která začala větou "Kdybych si myslel to co vy, tak se rovnou zabiju" a rozhodně nepokračovala o moc přívětivěji.

Reklama týdne

Al Pacino je jednou z největších hereckých legend všech dob. I tak ale jednoho dne zjistil, že sám se ten nájem nezaplatí. V poslední dekádě se ukázalo, že na Pacina přes nezpochybnitelný herecký talent všichni kašlou, a pokud mu nezavolal Christopher Nolan nebo někdo z HBO, musel se nechat na place okřikovat od dost pochybných lidí. A šňůru slabých filmů nemůže člověk vydržet do nekonečna, takže došlo na lámání chleba. Pacino v sedmdesáti natočil svoji první reklamu, a rozpovídal se v ní o tom, jak používá svoje nové scénáře jako podtácky pod kafe Vittoria. Je to trochu divný způsob, jak upozornit na hollywoodskou mizérii, znáte ale lepší fígl, jak za den vydělat balík a otevřeně si zažádat o lepší práci?

Honička týdne

Do třetice a naposledy zmínka o Nolanovi. Po tom, co tenhle milovník luxusních obleků a chytrých filmů natočil jednu z posledních pecek s Alem Pacinem, vrhnul se do světa kreslených sešitů. Možná jste slyšeli o menší předehře k Temnému rytíři, nazvané Batman začíná, kterou doprovázel jeden z nejlepších soundtracků Hanse Zimmera. Jaká by ale byla bez něj? Nějakou šikovnou osobu to zajímalo natolik, že vzala velkou honičku se skákáním po střechách, a nechala v ní Elfmanovy tóny z netopýřích burtonovek zaskočit za nenahraditelný Molossus. Výsledek? Překvapivě vynikající.

Nápadník týdne

A zpět na Comic-Con. Ten sice ještě zdaleka není u konce, už nyní se ale dopředu probíjejí kandidáti o nejlepší panel. Díky absenci Twilightu je soutěž o největší aplaus dost otevřená, a na výsluní se kupodivu dohrabali The Other Guys aka Benga v záloze. Will Ferrel, Mark Wahlberg, Eva Mendes a režisér Adam McKay byli prý u mikrofonů vtipnější než kdokoliv, kdo letos vlezl v San Diegu na pódium, a přestože se stále čeká na video, není problém tomu věřit. Stačí si na Empireu přečíst přepsanou konverzaci s šestnáctiletým klučinou (je v angličtině - a překlad by asi zabil dost fórů), kterému se Wahlberg snažil dohodit Evu Mendes. Tahle parta bodovala už na letošních MTV Movie Awards (jak v rozhovoru před nimi, tak na drátech při nich), a jestli bude podobně pokračovat i ve filmu samotném, musí nás zákonitě čekat komedie roku.

Duel týdne

V minulém duelu Skála zválcovala Tváří v tvář (zhruba 33:10), dnes by to ale mohlo být maličko vyrovnanější. Budou totiž proti sobě stát dva seriálové matadoři, kteří nezklamali ani na velkém plátně a čeká je ještě velká budoucnost. J. J. Abrams a Joss Whedon spolu před pár dny zasedli na Comic-Conu na panelu vizionářů (šestidílné video tady - pro fandy povinnost), a hodně lidí při té příležitosti určitě přemýšlelo o tom, kterého internetový lid miluje víc. Je geniálnější seriálové dílo Buffy nebo LOST? Je nejlepší sci-fi týmovka uplynulé dekády Serenity nebo Star Trek? Zkrátka a dobře: Je vašemu srdci bližší mistr kinetické akce nebo mistr nahláškovaných dialogů?

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (76)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace