Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #44 o Yodovi a Africe


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kam chodí jediové pařit? Jak Jihoafrická republika konkuruje Hollywoodu? A co všechno snese cool aura Bruce Willise?  

První postkarlovarský výplach. 

Studio týdne

Jihoafrická republika sice dokázala zorganizovat mistrovství světa ve fotbale, u filmových fanoušků ale zatím takový úspěch neslaví. Hollywood je pro tuhle africkou zemi docela daleko, ale budoucnost vypadá slibně. Teď se toho totiž chopil Sharlto Copley Hvězda Distriktu 9 a A-Teamu se rozhodla vzít si do parády jihoafrické trikaře a udělat z nich studio, které bude moci jednoho dne bojovat o Oscary. A nebo při pokusu o to jeho členové vymřou.

Klip týdne

Stmívání je opět v kinech, opět vydělává a nás už nenapadají způsoby, jak tuto ságu stylově zesměšnit. Už bylo zkrátka skoro všechno řečeno. Skoro. Když už totiž dojdou inteligentní fóry, je nutné nasadit ty hloupé. Ale i ty mají svoje kouzlo, tedy alespoň pro polovinu populace + 4%.

Umění týdne

Právě dnes začíná v Los Angeles další ročník výstavy Crazy4Cult. A právě tady se vždycky dá najít pár velmi zajímavých obrazů a obrázků inspirovaných filmem a filmovým uměním. Z této ukázky je jasně vidět, že i letos se milovníci originalit dočkají poctivé dávky zajímavých věcí, které si budou chtít pověsit na zeď. Mým osobním favoritem jsou Flákači, ale rozhodně stojí za to třeba i takový Přelet nad kukaččím hnízdem nebo variace na seriál Firefly.

Invaze týdne

A ještě jednou Jihoafrická republika. Mimozemšťané z Distriktu 9 sice nakonec odletěli, teď to však vypadá, že tuhle zemi čekají ještě daleko větší problémy. Namísto divných ale v podstatě sympatických „kreveťáků“ se totiž začaly objevovat daleko nebezpečnější bytosti. Údajně sice africký kontinent opouštějí, ale zdá se, že na naší planetě zůstanou, protože z Brazílie přichází čím dál tím více zpráv o tom, že zrovna míří zrovna tam.

Bruce Willis týdne

Bruce Willis se sice v poslední době nijak zvlášť nepředvedl a Náhradníci i Poldové byly přinejlepším průměrné filmy, teď ho ale uvidíme v Postradatelných, akční komedie Red také nepůsobí nejhůře a příští rok se snad dočkáme adaptace počítačové hry Kane & Lynch. Časy Smrtonosných pastí a Posledních skautů jsou už ale nejspíš definitivně pryč. Přesto je ale Willis pořád strašně cool. Tak cool, že zvládne během jednoho jediného týdne oznámit, že vstupuje na trh s parfémem své vlastní značky (skromně pojmenovaným Bruce Willis) a zároveň se ctí ustát i tuhle hodně blbou hudební poctu.

Pozvánka týdne

Pražský klub Theatro nemá s filmem vůbec nic společného. To jen tak na okraj. Jak to vevnitř vypadá, kolik stojí pivo a jestli tam máte nebo nemáte vyrazit, to už uvažte sami, faktem ale je, že propagaci akce s názvem Soulgasm si zařídit umí. Kdo by konec konců odolal největšímu/nejmenšímu jediovi na světě? Tady najdete i další pozvánky.

Kopie týdne

Když před pár týdny představila v prvním traileru Sofia Coppola svou novinku Somewhere, objevilo se docela dost lidí, kteří cítili spiknutí na nejvyšších místech. Tvrdili totiž, že upoutávka na Somewhere vypadá skoro stejně jako trailer na Ztraceno v překladu. Pokud v tom sami nemáte jasno, tohle video by vám mohlo pomoct.

Dokument týdne

Filmů natočených s pomocí mobilního telefonu už na internetu pár najdeme. Většinou jde ale o v podstatě nekoukatelné hovadiny, které se mohou líbit jen geekům. Tentokrát je to však trošku jiné. 156 Turns vzniklo s pomocí iPhonu 4 a ukáže nám, jak to vypadá na motocyklovém závodě do vrchu, při němž  musí závodníci zdolat 156 zatáček. A když se jim to nepovede, na vlastní kůži si ověří zákony gravitace. Video je jen zkrácená verze celého dokumentu, vypadá ale překvapivě dobře.

Závod týdne

Tron: Legacy je film, na který se těší všichni filmoví fandové, pro které elektronika nezačíná vypínačem a nekončí zásuvkou. A taky milovníci akce. Premiéra je zatím ale ještě daleko, a tak je nutné zabavit se jinak. CG Society`s TRON tribute přišla s nápadem svět TRONu oživit s pomocí fanoušků a jejich videí. A zatím to nevypadá vůbec špatně.

Duel týdne

Z minulého duelu vyšel vítězně doktor Hannibal Lecter. V sobotu v poledne měl přesně dvanáct hlasů, ale John Doe mu dýchal na záda s jedenácti, takže zas až takové vítězství to nebylo. Dnes se podíváme do trochu jiných vod.

Dnes nás čeká duel dvou mladších ročníků. Každý z nich byl v jednu dobu velmi populární, vydělával velké peníze a fungoval jako jméno na plakát. Jeden byl superhvězda, druhý si zase málem sáhnul na Oscara. Dnes jsou rádi za jakoukoliv roli. Macaulay Culkin vs. Haley Joel Osment. Tak vybírejte, udávejte důvody a jména pište do nadpisu.

 

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace