Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bay podlehl 3D, Snyder ještě ne


ikona
KarelR
Jak si užijeme Transformers 3 a Sucker Punch? 

V Hollywoodu se teď nemluví skoro o ničem jiném než o třetím rozměru. Je to budoucnost, nebo ne? Má cenu investovat do natáčení ve 3D, nebo stačí narychlo uplácat konverzi v postprodukci? Názory na kvalitu a smysluplnost jednotlivých postupů se různí, dva výrazní současní režiséři teď ale začali dopady poavataří 3D mánie silně pociťovat . 

Prvním z nich je Michael Bay, který se nikdy netajil tím, že 3D nefandí. Celkem nahlas vysvětloval, že k jeho akčnímu stylu natáčení nesedí, a zatím na něj tedy kašle. Pak jsme ale zjistili, že bude další dobrodružství s velkými roboty o rozměr bohatší. Kdekdo tak tipoval, že film potká konverze, teď se však ukázalo, že opak je pravdou. Bay Transformers 3 ve 3D přímo natáčí, což na jednu stranu sedí k jeho vizuálnímu perfekcionismu (asi jako kdyby nechtěl kolorovat černobílý film... proč netočit barevně rovnou?), na tu druhou to ale znamená, že se bude muset ve svých kamerových vychytávkách kapku uklidnit. Určitě to pro něj není příjemný krok, a už teď spoustu lidí zajímá, jak ho v budoucnu obhájí. Přizná, že mu ho vnutilo studio?

3D nedávno zkřížilo cestu i Zacku Snyderovi. Ten v něm brzy pošle do kin Legendu o sovích strážcích, u velkého animáku už je ale třetí rozměr standardní věcí. Jenže co jeho další film? Již natočený akční nářez Sucker Punch chtěli Warneři nemilosrdně zkonvertovat do 3D, Snyder teď ale přišel s tím, že to ještě vůbec není jisté. Nad celou věcí prý ještě hodlá řádně zapřemýšlet, jelikož reakce na "dofouknutí" letošních filmů (Alenka, Titáni, Poslední vládce větru) nejsou ani trochu pozitivní. A to jak ze strany kritiků, tak ze strany diváků. Myslíte, že má na to, aby si vydupal premiéru pouze ve 2D? Vzhledem k Bayově prohře to moc pravděpodobně nezní.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace