Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Oscary už v lednu?


ikona
KarelR
oscar
Ceny Akademie zřejmě čekají velké změny. 

Předávání Oscarů bylo skoro odjakživa posledním velkým ceremoniálem, kde mohly filmy z předešlého roku urvat nějaké to ocenění. Heslo "to nejlepší na konec" ale v posledních letech nestačilo na nějakou bombastickou sledovanost, takže se začaly vymýšlet různé finty, jak ji zvednout. V roce 2004 se třeba celá show posunula z konce března na konec února, pak se místo tváří z amerických talk show najal na moderování Wolverine, a ve finále došlo na rozšíření kategorie nejlepší film z pěti (zpět) na deset nominací. I když ale Avatar letošní čísla slušně nakopl, nestačí to. Prezident Akademie a jeho pohůnci chtějí víc.

Když tedy producenti loňských Oscarů Bill Mechanic a Adam Shankman řekli, že už nemají sílu na vymýšlení dalších hudebních čísel, putovala show do nových rukou. Příští rok se o ní postarají televizní producenti Bruce Cohen a Don Mischer, kteří už teď začínají přicházet s nápady, jak jí vrátit zašlou slávu a ratingy. Idea číslo jedna? Přesun na leden! Debaty o tomhle drastickém kroku jsou plném proudu, přestože je ale myšlenka vypálit rybník Zlatým glóbům, Baftám i všemu ostatnímu vlastně docela chytrá, má spoustu stinných stránek. Nemile by totiž zamíchala propagačními plány velkých studií, která by musela akademikům dodat DVD Screenery filmů mnohem dřív. Což by také znamenalo jejich dřívější únik na internet, moc by to ale nepomohlo oscarovým šancím oněch filmů, protože by se na ně většina lidí stejně nestihla podívat. A navíc by prý lednový termín přinesl velké potíže i do sčítání hlasů, které vzhledem k počtu členů Akademie vážně není otázkou pár hodin nebo dní.

Je tudíž otázkou, jestli může něco takového projít. Zní to až moc drze. A nejspíš by to ještě víc srazilo šance malých filmů na nějaké to ocenění. Na druhou stranu, z diváckého pohledu by tenhle krok mohl být velmi vítaný. Vrátil by do hry napětí, protože by před nás Glóby a další ceny nepostavily už jasné oscarové favority, a na mimoamerických trzích by mohly jít oceňované filmy dřív do kin. Konkrétně u nás bychom určitě na to nejlepší z prosincové nabídky nemuseli čekat až do dubna, což by divácká obec dozajista ocenila. Takže... jste pro, nebo proti? A kdy si myslíte, že padne v produkci idea, aby moderoval Robert Pattinson? Ona by výroba nejsledovanější oscarové show v dějinách nemusela být zas takový oříšek, že...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace