Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z Districtu 9 do Hobitína?


ikona
KarelR
hobitneil blomkampPeter Jackson
Našel už Peter Jackson průvodce pro další výlet do Středozemě? 

O režii Hobita v současnosti není zrovna rvačka. Guillermo del Toro utekl, Peter Jackson po téhle práci nijak zvlášť netouží, a Warner Bros. a MGM se prý snaží ukecat Davida Yatese, Davida Dobkina a Bretta Ratnera, aby po hlavě skočili do velkých finančních zmatků. Největší lotrovský web TheOneRing.net ale tvrdí, že se věci možná konečně hnuly dopředu. A že práci dostal Neill Blomkamp, který pod Jacksonovým dohledem loni natočil sci-fi hit District 9.

Ještě ale nejásejte/neklesejte na mysli. Jak pánové zdůrazňují, jedná se o nepotvrzenou zprávu z jediného zdroje, zatím je tedy radno ji brát spíš jako relativně uvěřitelný drb. Proč? Protože Blomkampova účast dává v mnoha směrech smysl, zároveň je tu ale pár faktů, které s ní příliš v souladu nejsou. Tak především je tu jeho nový sci-fi film, jenž se chystá k podzimnímu natáčení. Ten by musel na čas k ledu, což ale po takovém telefonátu od Jacksona ("Hele, Neille, vážně potřebuju, abys natočil Hobita. Není se čeho bát, přípravy jsou skoro hotový a víme, že to vydělá balík:") není úplně nemožné. Zadruhé sám Blomkamp řekl, že nechce točit velký studiový film a že už jich několik odmítl. I v tomhle případě je tu ale Jackson, který ho vytáhl nahoru, a navíc to není otázka strachu z měřítka (tihla dva spolu dlouho chystali HALO), nýbrž tvůrčí kontroly, kterou režisér u velkých projektů často nedostává. U Hobita ale není žádná velká kontrola nutná, protože by se pánové nejspíš stejně brzdili sami, aby kráčeli ve šlépějích Tolkienovy knihy. Problémem tak může být akorát pochopitelná nechuť řešit problémy armády kravaťáků, kteří po řadě špatných rozhodnutí doufají, že je Nový Zéland vytáhne z průšvihu.

Když se na to ale člověk podívá kolem a kolem, bylo by tohle vlastně jedno z nejlepších řešení. A nahrává mu i pár dalších faktorů. Třeba to, že výstavba Hobitína, preprodukce i castingy (spekuluje se o obsazení dvou trpaslíků) stále běží na plné obrátky, což znamená, že je režisér potřeba nejpozději předevčírem. A zdá se, že v problémech se topící MGM jednoduše sází všechno na jednu kartu. RoboCop se nikam nehýbe, Bond 23 nás také v dohledné době nečeká, premiéry remaku Rudého úsvitu a hororu Cabin in the Woods se posunuly kamsi na rok 2011 (zřejmě není na pořádnou propagaci). Ale Hobit se přes všechny problémy pořád sune kupředu. O to víc možná nakonec shoří v plamenech, až dojdou peníze v půlce natáčení... Pokud se ale potvrdí Blomkampova režijní účast, jsme zase i krůček blíž vyřešení velké části problémů a natáčení začátkem roku 2011. A také premiéře... no, pár let potom.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace