Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: A-Team a ti další


ikona
Mr. Hlad
a-teamtéma
Které seriály se chystají na filmové plátno?  

A-Team ukázal, že seriály z osmdesátých let mohou být zábavné, i když dostanou novou, moderní a filmovou podobu. Zvlášť, když za kamerou stojí někdo, kdo točí s nadšením a fanouškovským přístupem. A s trochou štěstí by podobných kousků za pár let mohlo být víc, tak se na ně podíváme trochu podrobněji.

Film: Mission: Imposibble IV
Kdo v tom jede:
Brad Bird, Tom Cruise, pravděpodobně Ving Rhames
Kdy to uvidíme: konec roku 2011

Po nucené pauze, kterou si musel vybrat James Bond, se pokusí fandy špionážních thrillerů už počtvrté pobavit Tom Cruise. Seriálová verze Mission: Impossible (ta novější) se objevila i v českých televizích a představila tým superagentů, kteří mají vždy jen pět vteřin na to, aby se rozmysleli, jestli zadaný úkol vezmou, nebo se budou radši kopat do zadku někde na pláži a okukovat ženské v plavkách. Ve filmové trilogii se jede víc sólo a agent Ethan Hunt dokázal zatím pokaždé pobavit. Teď by mu měl za kamerou šéfovat Brad Bird, jenž má za sebou nejakčnější animák Úžasňákovi a emocionálně snad nejnařvanější kreslenou záležitost Železný obr. O čem to celé bude a komu půjde Tom Cruise po krku, to zatím nikdo netuší.

Film: Jump Street 21
Kdo v tom jede:
Jonah Hill, Phil Lord, Chris Miller
Kdy to uvidíme: 2012

Policejní jednotka plná drsňáků, kteří si ještě nesmí koupit pivo a vyšetřují zločiny na školách, byla fajn nejen kvůli tomu, že si v ní hlavní roli zahrál tehdy zcela neznámý Johnny Depp. A že vypadal jako úplný idiot. Seriál Jump Street 21 měl všechna správná klišé z policejních seriálů, navíc ale nabídl sympatické obsazení plné mladých herců, kteří byli všichni ve své době více či méně cool. Nová verze si bude ze svého předchůdce dělat legraci, to už je známo delší dobu a vypadá to, že k tomu, abychom se v kině bavili, má film zatím ty nejlepší předpoklady. Jonah Hill sice jako scénárista ještě nic nepředvedl a názory na jeho komediální herectví se různí, avšak režisérská dvojice, která stojí za naprosto geniálním animákem Zataženo, občas trakaře, by tomu všemu mohla dát potřebný drive.

Film: Dostaňte agenta Smarta 2
Kdo v tom jede:
snad Peter Segal a Steve Carell
Kdy to uvidíme: snad 2012

Akční komedie Dostaňte agenta Smarta byla jedním z nejpříjemnějších překvapení roku 2008. Režisér Peter Segal dokázal ideálně nadávkovat humor a akci, Steve Carell se jako poloakční hrdina také neztratil a celé to šlapalo tak, jak by správný letní hit měl. Seriálová verze sice pochází ze sedmdesátých let, ale do českých televizí se dostal až v polovině let devadesátých. Výdělky filmu byly velmi solidní, takže o dvojce se začalo mluvit hned, ale Steve Carell je momentálně velmi vytížený, takže se na pokračování tak trošku zapomnělo. Pořád se ale potichu šeptá, že agent Smart by se mohl vrátit za dva roky. Doufejme, že se mu to povede a že přijde ve stejné formě.

Film: Magnum
Kdo v tom jede: zatím nikdo
Kdy to uvidíme: prý 2011, ale těžko říct

Detektiv Magnum je jedním ze seriálových symbolů osmdesátých let a docela se zabydlel i v našich televizích. Sympaťák s knírkem a charismatem Toma Sellecka je skoro stejná legenda jako B. A. Barracus a jeho představitel dokonce kdysi kvůli tomuto seriálu odmítl roli Indiana Jonese. Ale ono je nejspíš docela těžké odolat roli, ve které člověk může létat helikoptérou, poflakovat se na pláži, potápět se a dělat si srandu z mrňavého Angličana. A navíc Magnumův knír je skoro stejná klasika jako Indyho bič. O filmové verzi se mluví už spoustu let a okolo hlavní role se motali například Matthew McConaughey, Will Ferrell nebo Jason Lee. Kdo si na Magnuma dělá zálusk teď, bohužel nevíme.

Film: MacGyver
Kdo v tom jede:
zatím nikdo
Kdy to uvidíme: 2013

Práce na filmové adaptaci MacGyvera začaly oficiálně teprve nedávno, ale protože jde o absolutní televizní klasiku, tak nějak se očekávalo, že na něj jednoho dne dojde. Člověk, kterému je dnes něco přes dvacet a v dětství alespoň občas zapnul televizi, musí tohohle šikulu znát, ale pro těch sedm lidí, kteří raději chodili na hřiště – MacGyver je tajný agent, který nezabíjí lidi, ale řeší celosvětové krize s pomocí švýcarského nože, důvtipu a všeho, co má momentálně po ruce. MacGyver by vyčistil od ropy celý Mexický záliv dřív, než by začala první reklama a stačil by mu k tomu kus alobalu, napůl sežvýkaná žvýkačka a rulička jemného toaletního papíru. Něco takového se prostě do kin jednou dostat musí a komerční neúspěch A-Teamu tomu nesmí zabránit!

Film: Dallas
Kdo v tom jede:
možná John Travolta
Kdy to uvidíme: 2012, ale termín se posouvá už několik let

Bobby Ewing, J. R., Miss Ellie, Sue Ellen, Pamela a asi milion dalších kašparů. Tenhle seriál jsme v dětství nenáviděli, protože v něm všichni měli strašně moc peněz a televize nám to cpala každý den. Na druhou stranu v porovnání s Velmi křehkými vztahy to pořád ještě byla koukatelná věc a časem se z Dallasu stala soap operová legenda. O její převedení na velké plátno se pokoušelo už velké množství režisérů. Mezi nimi byli například Robert Luketic (Příšerná tchýně, Vrahouni), Betty Thomas (Dr. Dolittle) nebo Gurinder Chandra (Blafuj jako Beckham). Po celou dobu se počítá s tím, že v roli Džejára by se měl objevit John Travolta, vedle něho si mohli zahrát například Shirley MacLaine, Jennifer Lopez, Lindsay Lohan nebo Luke Wilson. Kdy, co, kdo a jak ale momentálně nikdo neví.

Film: Knight Rider
Kdo v tom jede:
K.I.T.T.
Kdy to uvidíme: prý 2012

Vedle A-Teamu a MacGyvera patří k seriálovým osmdesátým létům především Knight Rider. „Michael Knight. Černý stín letící do nebezpečného světa lidí. Michael Knight, neohrožený muž, který jak bájný rytíř stojí po boku nevinných, bezbranných a bezmocných ve světě zločinců, pro které neplatí zákon.“ Televizní remake sice dopadl hůř než pokus o vypití flašky zelené na ex (výsledek není hezký), ale to přece Hollywood neohradí. Návrat Michaela Knighta a jeho černého sporťáku s blikajícím červeným světlem se plánuje na přespříští rok, tak uvidíme, jestli se to povede.

Film: Akta X 3
Kdo v tom jede:
David Duchovny, Gillian Anderson, Chris Carter
Kdy to uvidíme: nikdo neví

Akta X jsou sice seriál, který spatřil světlo světa až v devadesátých letech, ale do českých televizí se dostal přibližně ve stejné době jako A-Team a podobné věci. A solidní fanouškovskou základnu si drží dodnes. Mulder a Scullyová ale po mimozemšťanech přestali pátrat v roce 2002 a před dvěma lety se podruhé pokusili uspět na filmových plátnech. A moc jim to nevyšlo. O třetím díle ale pořád mluví jak duchovní otec Akt X Chris Carter, tak obě herecké hvězdy, bez jejichž účasti se do natáčení nejspíš nikdo nepustí. Gillian Anderson by sice nejspíš mohla mít volno, David Duchovny však slaví úspěchy v televizi se seriálem Californication. Teď tedy musíme čekat, jestli ti tři najdou vhodný scénář a povede se jim sladit jejich pracovní rozvrhy.

Film: Pobřežní hlídka
Kdo v tom jede:
Jeremy Garelick, hodně hereček a modelek s velkými ňadry
Kdy to uvidíme: Snad co nejdřív

Pobřežní hlídka běžela deset let, ale kdyby z ní někdy vystřihl scény, ve kterých dobře stavěné plavčice utíkají ve zpomalených záběrech po pláži, vydal by děj dohromady tak na jedenáct minut. Avšak seriál, ve kterém většinu doby chodí bývalé modelky v bikinách zleva doprava, rozhodně svůj půvab měl. Nová verze by se měla nést v trochu komediálním stylu a scénárista Jeremy Garelick, jenž napsal například Rozchod!, si má poprvé vyzkoušet i režii. Uvidíme, co a kdy z toho nakonec vypadne, ale pokud se povede zachovat ducha seriálu (o těch zpomalovačkách už byla řeč), budeme nejspíš spokojeni.

Seriál: Sanitka
Kdo v tom jede:
Filip Renč
Kdy to uvidíme: Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská

Když se mohla vrátit Nemocnice na kraji města, můžou se vrátit i ti, kteří tam lifrovali pacienty. Sanitka byla natočena v roce 1984, a tak někomu přišlo zcela logické udělat druhou sérii o čtvrt století později. Filip Renč by tomu ale přeci jenom s trochou štěstí mohl dát malinko moderní nádech a pokud to nebude zase jen o tom, kdo s kým chce spát a kdo komu dá nebo nedá, třeba to bude i fajn. Spousta případů má údajně vycházet ze skutečnosti, ale faktem je, že nejpodstatnější stejně bude, jestli znělku zase nazpívají Hana Zagorová, Standa Hložek a Petr Kotvald, nebo se dočkáme remixu.

Komerční neúspěch A-Teamu ale teď studiím udělal v plánech řádnou neplechu. V nejbližší době se nikomu moc nebude chtít investovat desítky milionů do projektů, které sice budou skládat poklonu seriálům, u nichž jsme trávili dětství, ale peníze producentům zpátky nevrátí. Je to velká škoda a bylo by hodně špatné, kdyby jsme tu za pár let měli jen tu novou Sanitku. Snad to nakonec nebude tak zlé a někdo se přeci jenom odváží vypustit toho MacGyvera nebo Magnuma mezi nás. Určitě je tu dost diváků, kteří by to ocenili.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace