Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Transformers 3: Zvonec a 3D konec


ikona
KarelR
michael bayshia labeouftransformers
Velký balík novinek k dalšímu robotímu spektáklu Michaela Baye. 

Dvojka Transformers sice v USA zůstává druhým nejvýdělečnějším filmem roku 2009 (víc nastřádali jen Cameronovi modrásci), její tvůrci ale dobře vědí, že se s ní moc nevytáhli a fanoušci to poznali. A tak začínají maličko zpytovat svědomí. Sám Michael Bay části kritiky celkem bere a většinu chyb filmu hází na scenáristickou stávku, a producent Lorenzo Di Bonaventura rovnou přiznává, že byla Pomsta poraženého víceméně jen opulentním sledem scén, které na sebe příliš nenavazovaly (aneb z města do lesa snadno a rychle). Chcete ale znát pravý důvod podobných výroků? Samozřejmě jsou tu od toho, aby předcházely ujištěním, že trojka bude zase pecka nad pecky.

A čím že toho Bay a spol. docílí? Tak zaprvé je tu nový záporák. The Fallen byl prý ve dvojce vlastně jen na okrasu, třetí díl proto nabídne největšího bídáka v galaxii, jednookého Shockwavea. Ten se sice umí složit akorát na laserové dělo, což nezní dvakrát cool, ale v současnosti vládne celému Cybertronu, takže asi nebude úplná bábovka. Domovská planeta Autobotů a Decepticonů mu však začne být malá, a podle všeho to vypadá, že bude chtít svoji diktatůru rozšířit i na zem. Anebo se bude bojovat převážně na jeho prahu? Bay zatím mlží, slibuje však ucelený děj jasný konec příběhu, po kterém se bude muset série případně zrebootovat (a nikdo moc nepochybuje, že na to dojde). To už ale pokud možno bez něj.

Transformers 3 mají být velkým zakončením celé trilogie, neznamená to však, že by se v nich neobjevilo pár novinek. Těšit se tak můžeme na studenou válku a tehdejší souboj vesmírných programů Ruska a Ameriky, v němž plecháči z vesmíru sehráli důležitou roli. A hlavně na další závažné problémy Shiova Sama, který sice „dvakrát zachránil svět, ale teď nemůže ani sehnat práci.“ Navíc, jak víme, zase nemá holku, a nejspíš bude muset znovu zajistit budoucnost šesti miliardám lidí, aby si štrejchnul. Rosie Huntington-Whiteley-brzy-možná-Statham totiž nevypadá na to, že by ji závratně oslnilo jedno nablýskané Camaro a fotka s pár mimozemskými kámoši.

Nejdůležitější inovací filmu každopádně bude, že nás nečeká další kolečko oživování. Tudíž, kdo umře, tak umře. Hned vedle toho bych postavil téměř úplnou absenci dvojčat (přesto asi neumřou…) a nablblého humoru pro nejmenší vůbec (bude se sázet spíš na navrátivšího se Johna Turturra a nově příchozí pány Alana Tudyka a Kena Jeonga). A pak je tu taková maličkost ohledně třetího rozměru. Ten nás čeká na sto procent, zatím ale nikdo nepotvrdil, jestli se ve 3D rovnou točí, anebo přijde ke slovu neoblíbená konverze. Vzhledem k tomu, že „pravé 3D“ spolyká spoustu času a peněz (veškeré triky se renderují dvakrát atd.) a Bay miluje divoké vizuální excesy, by ale nebylo velkým překvapením, kdyby nakonec odmítnul běhat po place s obřími kamerami. A raději Paramount ukecal, že si dá na postprodukčním přidání stereoskopického efektu vážně záležet.

Jak to dopadlo se určitě brzy dozvíme, protože je natáčení v plném proudu. A jestli někdo náhodou zapomněl, výsledky Bayovy práce uvidíme 1.července 2011. Do té doby si můžeme lámat hlavy asi nad miliónem otázek, jedna z nich ale pořád vyčnívá... Bude mít nedávno obsazený Patrick Dempsey lepší účes než Robert Pattinson v Zatmění?!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace