Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #33 s Districtem a Hříšňákem


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Tanec, móda, stalkeři, cvoci, tanečníci i Mohamed vás propláchnou.  

Výplach jede i na konci dubna.  

Film týdne

Pohádku o tom, jak Neiil Blomkamp s pomocí svého kraťasu a Petera Jacksona nafasoval lístek do Hollywoodu a natočil District 9, znají všichni. Teď tu máme dalšího talentovaného režiséra, který by to chtěl zkusit. Sci-fi kraťas s názvem The Raven natočil na RED kameru režisér Ricardo de Montreuil a stálo ho to pouhých pět tisíc dolarů. Při pohledu na triky, výpravu a velmi dobré akční scény, musí člověk uznale pokývat hlavou a doufat, že si ho v Hollywoodu taky všimne někdo slavný a bohatý, kdo mu dá pár desítek milionů a volnou ruku. I když The Raven rozhodně nemůže nikdo obviňovat z originality (máme tu Minority Report, Robocopa a konec konců i ten District 9), talent režiséra doslova teče z každého záběru.

Móda týdne

Bývaly časy, kdy člověk, který chtěl vyrazit na pár dní do přírody, vzal stan, spacák a pokud byl měkota, tak i nějakou deku a jednoduše šel. Dnes už mají táborníci k dispozici přenosné lednice, chemické toalety, ruční pračky a teď to vypadá, že i kšiltovku s televizí. Pokud tedy chcete uprostřed lesa koukat na svém iPhonu na Ordinaci v růžové zahradě a přitom potřebujete mít volné ruce, abyste mohli vykuchat medvěda k večeři, připravte si třicet dolarů. A trochu té sebeúcty, většina lesních zvířátek se vám nejspíš bude kvůli vaší nové TV čepici smát.

Loser týdne

Baldwinů má Hollywood víc, než potřebuje, a tak není divu, že na ně trošku kašle. Alec Baldwin se sice dokázal vydrápat zpátky nahoru a dnes je z něj televizní hvězda první velikosti, avšak jeho bratři takové štěstí nemají. Stephen Baldwin byl sice cool v akčňáku Vzali roha a neztratil se ani ve oscarovém thrilleru Obvyklí podezřelí, že by ale natočil v jednadvacátém století něco, co by stálo za zmínku, to se bohužel říct nedá. Naštěstí se z něho po útocích na World Trade Center stal znovuzrozený křesťan a někoho napadlo, že by kvůli tomu stálo za to oživit jeho kariéru. Pokud tedy máte k Baldwinům nějaký osobnější vztah, nevíte, co s penězi, nebo máte jen vymleto v hlavě, můžete posílat. Nikdo si totiž nezaslouží vaše peníze tak moc, jako zkrachovalý herec odkazující se na toho strejdu nahoře.

Stalker týdne

Sharlto Copley. Tohle jméno ještě před rokem nikdo neznal, pak se ale objevil ve sci-fi hitu District 9, brzy se nám předvede v A-Teamu a protože je to sympaťák, jenž navíc umí i velmi solidně hrát, mohl by se v Hollywoodu usídlit natrvalo. Přáli bychom mu to. První kroky jsou ale vždycky těžké a najít ve filmařském ráji spřízněnou duši není snadné. A jak to tak vypadá, ani parťáci z Jihoafrické Republiky nedrží spolu. Copley se však jen tak nevzdá!

Tanečník týdne

AC/DC je sice rocková legenda, ale že by jejich hudba byla nějak zvlášť nápaditá, to se říct nedá. Zábavná ale je a upoutávky na Iron Mana bychom si bez ní nedokázali nejspíš představit. Jak to tak ale vypadá, řízná kytara Anguse Younga a hlas Briana Johnsona dokážou udělat pořádně našlapaný hudební zážitek z čehokoliv. A když se navíc před kamerou roztančí ti nejlepší, je na co koukat.

Casting týdne

Todd Phillips chystá spolu s producentem Joelem Silverem další kaličskou komedii ve stylu Pařby ve Vegas. Rozpočet filmu bude dvanáct milionů dolarů a točit bude zkušený britský klipař Nima Nourizadeh, jenž dělal třeba i starwarsovskou reklamu Adidas, kterou jste mohli vidět v jednom ze starších výplachů. A teď to podstatné – pokud je vám osmnáct a žijete v USA můžete to zkusit na castingu. Ve filmu by se totiž měli objevit jen samí neznámí herci, takže pokud se chystáte dobýt Hollywood, je čas změnit si občanství a kliknout sem. Třeba skončíte jako Bradley Cooper, jehož jméno před rokem ještě skoro nikdo neznal a teď by se o něj režiséři porvali.

Comics týdne

Marvel Comics úspěšně dobývá filmová plátna. Druhý Iron Man je za rohem a již brzy nás čeká Thor, Kapitán Amerika a ultimátní comicsová týmovka Avengers. Jestli si někdo za padesát let na tyhle filmy vzpomene, o tom se můžeme jen dohadovat, ale právě teď má Marvel před svou konkurencí z DC Comics náskok. Tohle video ale ukazuje, že i tam se občas najde něco, co stojí za to hodit na plátno. A nemusí jít jen o Batmana.

Vítěz týdne

A teď beze srandy. Michael C. Hall se díky seriálu Odpočívej v pokoji stal televizní hvězdou a v úspěšném Dexterovi jen potvrzuje, že svou práci zvládá bezchybně. Nedávno se bohužel zjistilo, že tenhle televizní sériový vrah má rakovinu a ještě v lednu to s ním nevypadalo moc růžově. Jeho manželka a herecká kolegyně zároveň Jennifer Carpenter teď ale prozradila, že se Michael C. Hall vrací zpátky do normálního pracovního procesu a že se už úplně uzdravil. Takže gratulujeme a těšíme se na pátou sezónu Dextera.

Výhružka týdne

Ti dva to pravděpodobně čekali, ale i tak nejspíš nemají úplně radost. Tvůrci seriálu Městečko South Park Matt Stone a Trey Parker se v jedné z posledních epizod podívali na zoubek muslimskému prorokovi Mohamedovi (na obrázku uprostřed). Jak je známo, vyznavači téhle víry nejsou zrovna fanoušci toho, že se jejich velký šéf objevuje v televizi a Městečko South Park navíc není zrovna pořad, který by se dal považovat za něco, v čem slavné osobnosti, případně náboženské symboly, chtějí vystupovat. Parker a Stone tedy obdrželi výhružku, že by mohli skončit jako Theo Van Gogh, jenž schytal několik kulek a poté byl ještě pro jistotu podřezán za svůj dokument o tom, jak se v muslimském světě zachází se ženami.

Duel týdne

I Fred Astaire a Gene Kelly mají přibližně stejné množství fanoušků, tentokrát se ale podíváme za kameru. Zajímá nás, která z režisérek je bližší vašemu filmovému vkusu. Na jedné straně tu máme čerstvou držitelku Oscara Kathryn Bigelow, která krom Smrt čeká všude natočila třeba i Zvláštní dny nebo Bod zlomu, vedle ní je zatím méně zkušená ale velmi šikovná Sofia Coppola, jež režírovala Smrt panen nebo Ztraceno v překladu a teď chystá zajímavě vypadající drama Somewhere. Takže která ze zmíněných dam to za kamerou umí podle vašeho názoru lépe a z jakého důvodu?

 

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (54)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace