Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avatar 2 bude pod vodou


ikona
KarelR
avatarjames cameronsam worthington
Modrá odysea nekončí. Co nás čeká a nemine? 

Avatar zítra v zámoří vtrhne na Blu-Ray a DVD. Jestli si ale myslíte, že tím jeho velká modrá pouť skončí, jste na velkém omylu. Chystá se totiž re-release pro kina, protože chce Cameron posbírat peníze, o které ho připravila Burtonova Alenka v říši divů. Ta si pro sebe valnou většinu 3D pláten nakradla v době, kdy se na modrásky ještě pořád houfně chodilo, a proto Avatar v srpnu vrátí úder. I s novými šesti minutami stopáže, na kterých se nyní pilně pracuje ve Weta Digital. Uvidíme tak, jestli jde opravdu o film, který chce úplně každý zažít na velkém plátně. A jestli bude lákadlo přidaných desítek vteřin nějak závratně fungovat i na ty, kteří už jej mají párkrát za sebou.

Tenhle chytrý marketingový tah ale není zdaleka tím posledním, který mají Foxové v kapse. Mnohem zásadnější zprávou je, že začíná nabírat reálné obrysy pokračování. Respektive hned dvě. Sám Cameron se totiž rozmluvil o tom, že hodlá prvního Avatara trumfnout svým oblíbeným tahem - vydá se pod vodu. Sequel nám prý představí pandorský oceán, plný stejně rozmanité fauny a flory, jakou lze najít na jejím povrchu, a odehraje se tam minimálně tak velké dobrodrůžo, jaké nabídla jednička. O detailech zatím pomlčel, naznačil ale, že ani tímhle příběh Jakea Sullyho rozhodně neskončí.

Cameron má pořád v hlavě celou modrou trilogii, a ve třetím díle hodlá zapojit do hry i celý systém Alpha Centauri AB. To je těch pár planetek, které se nacházejí v blízkosti Pandory (každý si snad pamatuje, že to je jen měsíc), a mohly by mu poskytnout dost prostoru k vytvoření pár dalších oslnivých světů. V nejbližších letech by nás tedy měly čekat dva zbrusu nové výlety do cizích, počítači oživených krajů, které se nám budou snažit vyrazit dech stejně jako nebezpečná džungle, jíž jsme si mohli prohlédnout v prosincovém komerčním trháku. Těšíte se na to, nebo byste byli radši, kdyby zůstalo u jednoho dílu?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace