Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #32 o akci a Hvězdných válkách


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Souboj comicsových velikánů, navoněná akce, nejprovařenější hláška a sequel, který budete chtít vidět.  

Výplach je opět tady s řádnou porcí všeho možného.  

Reklama týdne

The Expendables Sylvestera Stallona je pravděpodobně po herecké stránce nejnašlapanější akčňák všech dob. Přesto je v něm jeden herec, jenž může být pro spoustu diváků velkou neznámou. Terry Crews nestřílel padouchy ve zlatých osmdesátých ani nezachraňoval svět v požehnaných devadesátých, ale hrál fotbal. Dnes už je sice jeho tvář známější než dříve, ale i tak si na rozdíl od ostatních kolegů z The Expendables musí občas přivydělat v nějaké reklamě. V případě originálního přístupu režiséra to ale nemusí být na škodu.

Sequel týdne

Loňský animák Monstra vs. Vetřelci nebyl sice špatný, v kinech se mu ale nedařilo tak, jak by si jeho tvůrci přáli. Mimozemskou invazi tu zastavovali želatinový Seth Rogen, přerostlá Reese Witherspoon, jeden obří šváb, rybočlověk a gigantická housenka. Byla to celkem zábava, ale že nebude dvojka, nejspíš nikoho moc nemrzí. Na druhou stranu je jasné, že pár nápadů, které by mohly donutit někoho v Hollywoodu začít pracovat na sequelu, by tu bylo. Vetřelce holt umí pacifikovat i jedna kudrnatá paní...

Hláška týdne

Přemýšleli jste někdy o tom, jaká hláška je ve filmech nejprovařenější? Kandidátu by tu určitě bylo dost, například klasické „I Love You,“ nebo třeba „Kill them all“ či hororové klišé „Počkej tady, já se za chvilku vrátím.“ Nejčastěji ale zazní s velkou pravděpodobností úplně jiná věta.


Promo týdne

Seriál Městečko South Park nedávno začal svou čtrnáctou sezónu a zdá se, že Matt Stone a Trey Parker mají ještě dostatek vtipné kaše na to, aby ji do sebe pár let ládovali po sběračkách. Málokterý seriál vydrží čtrnáct sérií a z těch, kterým se to podaří, se na většinu už nedá moc koukat. Každopádně tohle promo naznačuje, že od tvůrců South Parku pořád můžeme čekat originální vtipy. Anebo alespoň od jejich holandských kolegů.

Oldschool týdne

Joss Wheddon se momentálně motá okolo ultimátní comicsové týmovky The Avengers, není to ale tak dlouho, co ukazoval světu své režisérské nadání s pomocí tří herců, pár dolarů a internetu. Jeho Dr. Horrible's Sing-along Blog byla hodně povedená kombinace comicsu, romance, muzikálu a úchylnosti. A někomu se tahle kombinace líbila natolik, že se rozhodl na několik měsíců zavřít doma a udělat podle ní video, které vypadá jako stará osmibitovka. Je to roztomilé, ale člověk se musí sám sebe ptát, proč to ti lidé sakra dělají. To fakt nemají nic jiného na práci?

Edice týdne

Zajímalo vás někdy, jak se píše scénář? Co je všechno se musí udělat, než se můžou zapnout kamery? Jak ti nejlepší a nejvytíženější scénáristé přicházejí na své nápady a co dělají, když jim psaní nejde? Dokumentární série s názvem The Dialogue vám na tohle všechno odpoví. Michael De Luca a Jay Hernandez si pozvali před kameru velkou hromadu scénáristů, například Davida Goyera, Paula Haggise, Eda Solomona, Stuarta Rossenberga nebo Alexe Kurtzmana a Roberta Orciho a rádně je vyzpovídali. Každé DVD stojí devět dolarů, a pokud se chystáte na kariéru hollywoodského scénáristy, můžete si tady nechat poradit od těch nejpovolanějších.

Trailer týdne

Stejně jako mají svá pravidla filmové žánry, mají je i upoutávky. V traileru na akční film musí vybuchnout minimálně čtyři věci (je na to zákon), v romanci zase musí být alespoň jeden naznačený polibek a ve filmu, který nepochází z USA, musí nejméně šestinu času zabrat machrovací titulky o tom, na kterých festivalech byl uveden a co o něm napsali významní kritici z magazínu Arkansas Redneck. Teď se zdá, že máme na světě i vzorec pro dokonalý trailer na film, který chce vyhrát minimálně pět Oscarů.

Projekt týdne

Michel Gondry nedávno v Prosíme, přetočte ukázal, že fanouškovské nadšení nezná hranic a protože Hvězdné války mají miliony fanoušků, někoho napadalo natočit je znovu. Právě jako Gondry. 472 lidí natočilo vždy patnáct vteřin hvězdných válek. Způsob i styl byl jen na nich, dohromady by to celé mělo dát čtvrtou epizodu Star Wars. Hotový projekt s názvem Star Wars Uncut: A New Hope bude k vidění už zítra v Kodani.

Souboj týdne

Kdo je větší comicsový frajer? Big Daddy nebo Batman? Kdo víc rozumí comicsům? Nicolas Cage nebo Adam West? Kdo je Adam West? Hrál Batmana v seriálu ze šedesátých let. Ten u nás sice skoro nikdo neviděl, ale za mořem je West stále superhvězdou a dokonce dabuje sám sebe v seriálu Family Guy. Jay Leno se rozhodl zjistit, který ze dvou zmíněných herců je větší comicsový geek. A ačkoliv se Cagův syn jmenuje Kal-El, tenhle souboj nebude zdaleka tak jednoduchý, jak by mohlo zprvu vypadat.

Duel týdne

Posledně jste měli zvolit mezi postarnoldovskými svalovci a fanoušků mají Vin Diesel a The Rock přibližně stejně. Dnes se podíváme trošku víc do minulosti a namísto bouchačů nás bude zajímat váš oblíbený tanečník. Takže – bude to Gene Kelly nebo Fred Astaire?

 

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace