Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pixar k mání za 7 miliard dolarů


ikona
imf
disneypixar
 

Přesněji řečeno 6,7 miliard, taková je hodnota Pixaru na burze a protože Disney horem spodem nezvládnul přesvědčit svého bývalého spolupracovníka na poli animáků, aby s ním opět vlezl pod jednu střechu, rozhodl se pro mnohem radikálnější řešení, při kterém dostane jeho prkenice pořádně zabrat.

Jenže co je to 7 miliard při pohledu na tržby posledních Pixařích počinů. Hezky sčítejte tržby z kina i DVD a rázem se dostanete na podobně obludnou sumu. A u Disneye počítat umí, zvlášť když jim teče do bot, a proto udělali Steveu Jobsovi (zakladatel Apple i Pixaru) nabídku, která se nedá odmítnout. A pokud bude Jobs váhat (je to nevyzpytatelný člověk, což ví každý, kdo zná historii firmy Apple nebo viděl snímek Piráti ze Silicon Valley ;), Disney je zřejmě ochoten nabídku ještě o nějaký ten (sta)miliónek zvýšit. Nový šéf Robert Iger totiž považuje obnovení spolupráce za prioritu číslo jedna a hodlá pro Pixar udělat cokoliv... pokud se s Jobsem dohodne, přepíše se na milého Stevea akciový podíl ve výši oněch 6,7 miliard, což z něj udělá s přehledem nejvlivnějšího akcionáře ve firmě. Takže kdo vlastně koho kupuje? ;)

Vyplatí se připomenout, že příčinou roztržky mezi Pixarem a Disneym byly časté intervence bývalého šéfa Michaela Eisnera, který Pixaru notně znepříjemňoval život. Tehdy Pixar uvítal vypršení dlouholeté smlouvy a jednoduše od Disneyho zdrhnul (jejich posledním společným počinem jsou Cars). Teď se ale možná vztahy vyčistí, zejména díky této tučné sumičce, která Jobse a Igera ještě více sblíží (jejich vztahy jsou už teď celkem vřelé a nedá se vyloučit, že Jobs si sám připravoval půdu... ostatně v únoru mu bude jedenapadesát a je čas myslet na důchod a zajištění potomků. Na bohatství jeho největšího soka, Billa Gatese, sice nedosáhne ani náhodou, ale už teď má nějaké tři miliardy v kapse a jeho jmění i bez téhle transakce roste raketovým tempem (půl miliardy ročně). A kolik pak máte na kontě vy? ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace