Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #26 o spoilerech a Burtonovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
K půlročnímu vyplachování přišli gratulovat Jediové, Bruce Willis, muzikanti a přešitý Gerard Butler.  

Veselé piškuntálie, zatrolené polízanice a rošťácké lumpárny nejen z Hollywoodu.

Režisér týdne

V tomhle případě je to malinko osobní, protože následující video mi udělalo ohromnou radost. Evidentně totiž nejsem jediný, kdo si myslí, že Tim Burton točí posledních dvacet let až na výjimky filmy, které vypadají úplně stejně a člověk v nich jen stěží najde něco nového. Co tvoří základ osobité atmosféry v Burtonových filmech, jak vzniká hudba a co je potřeba k tomu, aby vznikl veselý hit s brakově hororovou atmosférou, to zjistíte po kliknutí na video.

Definice týdne

Dnes v noci se rozdávali nezávislí Oscaři, kteří se jmenují Independent Spirit Award. Nejúspěšnější bylo drama Precious, které by mohlo brzy dostat i pár ještě prestižnějších cen. Precious by ale zároveň mohlo uspět i na oněch zlých a komerčních cenách, které se budou předávat z neděle na pondělí. Člověk by si až kladl otázku, kde končí nezávislý film a kde začíná špinavá komerce. Pokud potřebujete poradit, klikejte na video, kde se k celé problematice vyjádří mimo jiné Juliette Lewis, William H. Macy nebo Tim Roth.

Spoiler týdne

Vynechali jste v loňském roce nějaký důležitý film a při debatě s kamarády se cítíte trapně? Museli jste neodkladně opustit sál při promítání Nového měsíce, protože jste jednoduše už nemohli koukat, jak se Bella a Edward trápí nenaplněnou láskou? Nešli jste na Avatara, protože jste tři měsíce neměli čas vyrazit si na jeden z nejdůležitějších film tohoto tisíciletí? Nic není ztraceno. V následujícím videu najdete rovnou padesátku zásadních spoilerů k filmům z loňského roku. Sami si ale rozhodněte, jestli se chcete podívat, tihle dva mladíci vám totiž nedají čas zmáčknout pauzu a je dost možné, že vám vykecají i to, co slyšet nechcete.

Song týdne

V jednom ze starších výplachů jste mohli najít reklamu na Dior v podobě písničky The Eyes of Mars, kterou zpívala Marion Cotillard se skupinou Franz Ferdinand. Dnes ji tu máme znovu, tentokrát už ale v podobě plnohodnotného videoklipu. Někdo si možná řekne, že není nutné cpát tenhle song do výplachu dvakrát, ovšem písnička je to povedená, klip vypadá také dobře a na oscarovou herečku a teď i zpěvačku se i moc příjemně kouká, tak proč si nedat repete?

Comics týdne

Časopis MAD v Čechách sice nevychází, za mořem jde však o humoristický magazín s obrovskou fanouškovskou základnou a doslova legendárním statusem. Jeden z jeho autorů Sergio Argones se rozhodl věnovat se v březnovém čísle Avatarovi. MAD vychází sice až dvacátého třetího března, comicsový strip se však už dostal na internet, takže pokud si chcete velkolepé sci-fi Jamese Camerona připomenout nebo se na něj podívat z malinko jiného úhlu, klikejte na obrázky dole.

Druhý song týdne

A máme tu ještě jednu hudební vložku. Animovaní Gorillaz si vždycky uměli se svými klipy vyhrát a kapela, která svůj první hit pojmenuje Clint Eastwood, jednoduše nemůže být špatná. Teď se do světa dostalo jejich nové video s názvem Stylo, v němž krom kvalitní muziky najdete i hodně povedenou automobilovou honičku a jednoho drsoně, kterého byste určitě nechtěli naštvat, protože ve svém volnu likviduje teroristy v mrakodrapech i na letištích a klidně si to rozdá s plně ozbrojeným Harrierem.

Souboj týdne

Ve Star Wars se to vždycky mlátilo a ať už si to Luke Skywalker rozdával s Darthem Vaderem v komorním stylu nebo šel Anakin brutálně po krku Obi-Wanovi, pokaždé jsme skákali nadšením do stropu. Lego verze soubojů z hvězdných válek jsou na internetu poměrně časté, tahle slow motion animace, ve které si to odskáče pár stormtrooperů a dva Jediové se budou pokoušet udělat jeden z druhého puzzle, patří ale rozhodně mezi ty nejzajímavější.

 

Omyl týdne

Desítky milionů dolarů na rozpočtu nejsou nikdy zárukou, že budou věci fungovat tak, jak by měly. To všichni víme. Někdy ale může průšvih přijít daleko dřív, než se film vůbec dostane do kin. Třeba když zadá producent zakázku na výrobu plakátů někomu, kdo neví, jak vypadá Liam Neeson, nebo mu nevadí, že se o Gerardu Butlerovi bude říkat, že navštívil plastického chirurga.

Žebříček týdne

Peníze hýbou světem. V loni a v podstatě i letos pořádně pohnuly i tím filmovým. Avatar překonal dvě miliardy na tržbách, stal se nejúspěšnějším filmem všech dob a zdá se, že stále ještě nehodlá skončit. Pařba ve Vegas si zase pro sebe urvala rekord za nejvýdělečnější komedii s eRkovou přístupností a celkově na člověka až padne deprese, když se podívá na miliardové částky, které se v Hollywoodu točí. Pokud v nich chcete mít přehled nebo jsou vaším koníčkem jen velká čísla, klikejte.

Duel týdne

Duel dvou hereckých klasiků dopadl lépe pro Roberta De Nira. Ale jen těsně. Tentokrát malinko snížíme úroveň a podíváme se do trošku béčkovějších vod. Dnes nás zajímá, kterou z vyhaslých akčních hvězd máte raději – opuchlého Jeana Clauda Van Damma nebo obézního Stevena Seagala? A opět připomínám, že chceme vědět proč a výkřiky typu „U mě Seagal“ se započítávat nebudou.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (45)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace