Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Singleton žere thrillery od Clancyho


ikona
imf
adaptace knihyconvoyjohn singletontom clancywithout remorse
 

Černošská stíhačka nedávno natočila retrokriminálku Čtyři bratři - film který máme v redakci za velepříjemnou oldie (z dob kdy policajti neřešili, že hlavní hrdinové vystřílejí celou čtvrť), ale Singletonovy budoucí projekty hodlají brnkat spíš na strunu napětí. Do téhle sféry spadá jak dříve ohlášený Convoy, o amerických truckerech, kteří si začnou přivydělávat zavážením soukromých zásilek do Afgánistánu přímo uprostřed válečného konfliktu, tak žhavá novinka, jíž Singleton hodlá natočit ještě dřív, protože je to takříkajíc jeho srdcovka. Řeč je o adaptaci další knížky od Toma Clancyho.

Všichni víme, že tenhle spisovatel má v Hollywoodu na růžích ustláno, ostatně jeho romány jsou mnohdy popcornovější, než všechny letošní blockbustery dohromady. Svět tajných agentů se nám již odkryl prostřednictvím Harrisona Forda ve filmech jako Vysoká hra patriotů nebo Jasné nebezpečí, pak na ně navázal i Ben Affleck v Nejhorších obavách. Jeho omlazená verze Jacka Ryana si měla vykoledovat celou další sérii filmů, jenže Ben Affleck už tehdy fungoval v Boxoffice jako zaručený jed a tak z dalších filmů sešlo.

Singleton by rád navázal na tu starší sérii s Harrisonem Fordem, která patří k jeho oblíbeným, ale před kamerou tentokrát nestane Jack Ryan. Řada je na jednom z jeho kolegů, Johnu Kellym aka panu Clarkovi, který se objevil už v Jasném nebezpečí, kde ho ztvárnil Willem Dafoe. Kelly je dalším z klasických atletických řízků, kteří se do CIA dostali přes armádu (člen SEALS). Jak moc se bude děj Without Remorse (Bez výčitek) lišit od literární předlohy, ještě není jasné, protože Singleton se k projektu dostal teprve nedávno. Přitom je to už docela starý nápad, Sony koketovala s adaptací téhle látky už někdy v roce 1995. Nyní producenti věří, že by na postavě Johna Kellyho mohli vybudovat hned několik filmových příběhů, protože Tom Clancy je mimořádně aktivní grafoman a rozhodně by bylo o čem točit. Největším otazníkem teď zůstává představitel hlavní role, kterého však Singleton musí najít během následujících týdnů, jestli chce dodržet plány Paramountu. Natáčet by se totiž mělo už na jaře.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace