Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bay udal svoje mimozemšťany


ikona
KarelR
d. j. carusomichael bay
Kdo nakonec natočí scifárnu I Am Number Four? 

Je tomu zhruba půl roku, co v DreamWorks zakoupili práva na knižní sci-fi ságu I Am Number Four Jamese Freye a Jobyho Hughese. První část příběhu devíti mimozemšťanů, kteří se po zničení svojí rodné planety přiletí schovat na zem, si mohl v jednu chvíli natočit sám Michael Bay, jak ale víme, někdo ho ukecal k tomu, aby ještě jednou zkusil vydělat pár set mega šarvátkami hračkářských plecháčů. Pro film tak bylo třeba najít jiného režiséra, který by pod produkčním dohledem Baye a Spielberga oživil novou velkou filmovou sérii. A teď se konečně zdá, že je hledání u konce.

Oním vyvoleným, který brzy vstoupí do pohádkového světa blockbusterů, je D. J. Caruso. Seriálový veterán, jehož kariéru v posledních letech nakoply hned dva vydařené thrillery se Shiou Labeoufem (ano, Oko dravce se nám pořád moc líbí), tedy nakonec přeci jen zamíří výš. Kdekdo si přál, aby Caruso dostal Timothyho Olyphanta a 100 milionů dolarů a natočil adaptaci herní pecky Uncharted, svůj talent ale určitě uplatní i v tomhle sci-fi dramatu. Ještě není jasné, jestli před ním stihne plánované drama The Art of Making Money s Chrisem Pinem, každopádně to vypadá, že se nevrhne ani na Dead Space ani na comicsárnu Y: The Last Man, o které se dlouho mluvilo jako o jeho třetí spolupráci se Shiou.

I Am Number Four je v podstatě dalším pokusem o kopírování potterovského úspěchu, a navíc jde o zářnou ukázku trendu nakupování práv na knihy ještě předtím, než vyjdou. První díl ze šesti totiž na pulty dorazí teprve letos na podzim, už teď však ví, že v něm půjdeme ve stopách především jednoho z oněch devíti emzáků. Ten si jako svůj „převlek“ zvolí takového obyčejného středoškoláka, což se mu nevyplatí ve chvíli, kdy se objeví nepřátelé jeho bývalé domoviny a chtějí dotáhnout vyvraždění celé jeho rasy do konce.

Carusovi už tedy stačí jen sehnat „Shiu 2“, který by film odtáhnul, a měl by se ujistit, že scénář Alfreda Gougha a Milese Millara nestojí za starou belu. Tihle dva mají sice na svědomí Tenkrát na východě a Rytíře ze Šanghaje, dali ale světu také třetí Mumii, Smallville a produkovali celovečerák s Hannah Montanou. Snad si svoji slabší chvilku vybrali tam a tenhle nadějný projekt nepohřbí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace