Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nějak se to komplikuje: Recenze

příspěvky 1 - 5 Napsat příspěvek
Recenze mi udělala radost, alespoň někdo, kdo u It´s Complicated trpěl. Na projekci, kde se z ženské části publika ozývaly salvy smíchu v těch nejtrapnějších momentech, jsem nevěřila vlastním uším (koneckonců na imdb i čsfd to má nadprůměrné hodnocení), ale co mě dorazilo úplně, byla nominace za nejlepší scénář roku... :o

(Comment z čsfd: Byla jednou jedna (de)generace aneb kocovina z flower power. Nancy Meyers znovu posunula tachometr romcom na vyšší obrátky: tentokrát točí padesátku a šedesátku (ačkoli Martinově postavě může být šedesát jedna a půl i osmdesát devět, jsme přece v nestárnoucí Kalifornii) a mezi postelí a pekárnou uspořádala kurz pro ženy po přechodu s tématem Jak být rozvedený. Mammamiovsky rozjuchaná Meryl Streep vyjadřuje intimní touhy, exmanželsky skotačí s nesnesitelně samolibým a zároveň životem uondaným slabochem Baldwinem (jehož několikrát odhalené, notně zanedbané tělo působí jako repelent sexuálního apetytu) a před svými kamarádkami vede Vagina monology, zatímco architekt Steve Martin je v příběhu oním ideálem: senzitivní ťulpas, který své milované splní, co jí na očích vidí a současně se podvědomě (správně) obává, že mu uteče za arogantním machem s citlivostí sbíječky.
Místy to připomíná české zvěrstvo Líbáš jako bůh, s tím rozdílem, že funkci komického zcizujícího elementu má místo Bartošky John Krasinski. Nicméně dojem, že Poledňáková a Meyers uvízly v časové výduti, odkud loví umělohmotné postavy, slabé muže (muž je prý idiot nebo ňouma) a horují za právo starší generace na sex, ve mně zůstal, a to i přesto, že Hans Zimmer vykradl svůj soundtrack k Prázdninám, že jednotlivé, zejména situační vtípy místy fungují a po stránce herecké i vizuální je to několik set tříd výše. Vlastně není čemu se divit: takhle to dopadá, když romantické komedie točí osoba, která si hříchy mládí prožila v éře květinových dětí a volné lásky:) 4/10
157645
Recenze mi udělala radost, alespoň někdo, kdo u It´s Complicated trpěl. Na projekci, kde se z ženské části publika ozývaly salvy smíchu v těch nejtrapnějších momentech, jsem nevěřila vlastním uším (koneckonců na imdb i čsfd to má nadprůměrné hodnocení), ale co mě dorazilo úplně, byla nominace za nejlepší scénář roku... *:o* (Comment z čsfd: Byla jednou jedna (de)generace aneb kocovina z flower power. Nancy Meyers znovu posunula tachometr romcom na vyšší obrátky: tentokrát točí padesátku a šedesátku (ačkoli Martinově postavě může být šedesát jedna a půl i osmdesát devět, jsme přece v nestárnoucí Kalifornii) a mezi postelí a pekárnou uspořádala kurz pro ženy po přechodu s tématem Jak být rozvedený. Mammamiovsky rozjuchaná Meryl Streep vyjadřuje intimní touhy, exmanželsky skotačí s nesnesitelně samolibým a zároveň životem uondaným slabochem Baldwinem (jehož několikrát odhalené, notně zanedbané tělo působí jako repelent sexuálního apetytu) a před svými kamarádkami vede Vagina monology, zatímco architekt Steve Martin je v příběhu oním ideálem: senzitivní ťulpas, který své milované splní, co jí na očích vidí a současně se podvědomě (správně) obává, že mu uteče za arogantním machem s citlivostí sbíječky. Místy to připomíná české zvěrstvo Líbáš jako bůh, s tím rozdílem, že funkci komického zcizujícího elementu má místo Bartošky John Krasinski. Nicméně dojem, že Poledňáková a Meyers uvízly v časové výduti, odkud loví umělohmotné postavy, slabé muže (muž je prý idiot nebo ňouma) a horují za právo starší generace na sex, ve mně zůstal, a to i přesto, že Hans Zimmer vykradl svůj soundtrack k Prázdninám, že jednotlivé, zejména situační vtípy místy fungují a po stránce herecké i vizuální je to několik set tříd výše. Vlastně není čemu se divit: takhle to dopadá, když romantické komedie točí osoba, která si hříchy mládí prožila v éře květinových dětí a volné lásky:) 4/10
0 0
reagovat
vůbec s tím nesouhlasím, o filmu jsem vlastně vůbec nic nevěděl a nic od něj nečekal a vylezla z toho velmi příjemná komedie s výbornými hereckými výkony.
157633
vůbec s tím nesouhlasím, o filmu jsem vlastně vůbec nic nevěděl a nic od něj nečekal a vylezla z toho velmi příjemná komedie s výbornými hereckými výkony.
0 0
reagovat
Myslím, že stačilo vidieť trailer a bolo jasné, ako to dopadne. Videl som ho dvakrát v kine a stačilo mi. Ten Baldwinov výraz tváre, čo je aj na plagáte som znenávidel od prvého momentu.
157616
Myslím, že stačilo vidieť trailer a bolo jasné, ako to dopadne. Videl som ho dvakrát v kine a stačilo mi. Ten Baldwinov výraz tváre, čo je aj na plagáte som znenávidel od prvého momentu.
0 0
reagovat
Honorár Meryl Streep :))
157615
Honorár Meryl Streep *:))*
0 0
reagovat

Me by spis

zajimalo, co na to filmu stalo tolik penez. 85 mega za romantickou komedii? :o
157614
zajimalo, co na to filmu stalo tolik penez. 85 mega za romantickou komedii? *:o*
Me by spis
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se