Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Akce není nikdy dost


ikona
Mr. Hlad
steven soderberghthe rock
The Rock a Steven Soderbergh rozpoutají castingově-akční smršť.  

„Akční filmy jsou na ústupu.“ Těchto pět slov se v novinkách v poslední době objevovalo docela často. Naštěstí to vypadá, že v budoucnu by tomu tak být nemuselo. Násilí, střelba, rvačky a výbuchy se totiž možná vrací zpátky do módy.

Jen letos nás čeká remake legendárního seriálu A-Team, ze řetězu utržený John Travolta v From Paris with Love a především Sylvester Stallone a jeho The Expendables. A budoucnost také nevypadá úplně zle. Dwayne The Rock Johnson se po rodinných komediích rozhodl zkusit zase na filmovém plátně někoho zmlátit a ve filmu Faster, kde se bude mstít lidem, kteří ho dostali do vězení, se vedle něho objeví Billy Bob Thornton a nově i Salma Hayek s Maggie Grace. S opravdovou castingovou bombou přišel ale až oscarový režisér a experimentátor Steven Soderbergh.

Před několika týdny jsme psali o tom, že bude točit něco jako ženskou variaci na Bondovku Knockout. Hlavní roli dostala mlátička Gina Carano. Ta sice umí lidem parádně rozbíjet tlamu, ale s hraním zkušenosti nemá, takže bylo nutné sehnat pro ni schopné parťáky. A Soderbergh to vzal zodpovědně. V dalších rolích se totiž objeví Ewan McGregor, Michael Douglas, Dennis Quaid, Channing Tatum, Michael Fassbender a s trochou štěstí prý i Antonio Banderas. V takové společnosti musí nějaké ty herecké triky odkoukat i to největší dřevo a béčkově znějící zápletka o tom, jak šéfku komanda žoldáků někdo podrazí a dostane kvůli tomu po držce, najednou začíná vypadat zajímavě i pro diváky, kteří se jinak akčnímu žánru vyhýbají. Doufejme, že Soderbergh nezklame a že budeme za pár let moci říct, že v roce 2010 se akce začala definitivně vracet do kin.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace