Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Hobitovi válka s draky?


ikona
KarelR
hobitPeter Jackson
Peter Jackson nás nehodlá přestat ohromovat. Co plánuje tentokrát? 

Peter Jackson zvládá obdivuhodné množství věcí. Letos dohlédl na úspěšný start Neilla Blomkampa a jeho vydařené sci-fi District 9, vrátil se k režii dlouho připravovaným Pevným poutem a přes půl zeměkoule radil Stevenu Spielbergovi, jak natočit Tintina. Všechny volné chvíle potom trávil s Guillermem del Torem psaním scénáře Hobita, který už je téměř hotový, a tenhle týden začínají castingy. Pro všechny role kromě již obsazeného Gandalfa se prý budou hledat neokoukaní představitelé, protože na hvězdy hrát netřeba (tou je Tolkien), a prvního dílu bychom se opravdu měli dočkat v prosinci 2011. Dvojka bude následovat o rok později.

Spolu s plány začít točit Hobita v létě 2010 (stačí jen zařídit pár drobností - oznámit Warnerům rozpočet a dostat zelenou) má ale Jackson v rukávu ještě jednu fantasy libůstku. Jestli jste dodnes neslyšeli o jeho zájmu o zfilmování Temeraire, nastražte uši, protože pojedeme z kopce. Devítidílná knižní sága o alternativní verzi napoleonských válek, kde se o osudu Evropy rozhoduje v epických bitvách s draky, si totiž o adaptaci přímo říká (ačkoliv ještě nevyšla ani šestá kniha). A je velké štěstí, že skončila v tak povolaných rukách. Jackson na ni koupil práva před třemi roky a od té doby si láme hlavu nad tím, jak je využít. Vyvíjející se byznys mu teď ale konečně nabízí zajímavé řešení.

Aby se zabránilo fiasku á la Zlatý kompas (neúspěch prvního filmu znamená konec série), rád by z Temeraire udělal televizní minisérii. Dřív bláhová věc, pokud jste nechtěli roztomilou studiovku se směšnými počítačovými dráčky, v době Spielbergova Pacificu za 150-250 milionů dolarů (zdroje se nemůžou dohodnout) už se o tom ale dá reálně mluvit. Jackson zatím nemá žádné konkrétní plány nebo dohody a u Wety si doteď jen pohrávali s grafickými návrhy draků, v dohledné době by se však rád mrknul na to, jak lze celou ságu nalajnovat do 6-8 nabušených epizod. A udělat z ní tak něco, co by mohlo obstát před čím dál tím náročnějším diváctvem. Doufejme tedy, že si od strýčka Spielberga nechá udělit pár cenných rad, jak upéct něco pořádného pro naše domácí HD mazlíčky, protože to zatím zní nadmíru lákavě.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace