Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vrata do pekel se otevírají...


ikona
Mr. Hlad
alienh. r. giger
Další hororový remake je na cestě. Tenhle však možná má co nabídnout.  

Originalita definitivně vymřela se slovním spojením „hororový remake.“ Jakoby Hollywood zakázal všem scénáristům vymýšlet nové příběhy a místo toho je nutil předělávat klasické i polozapomenuté žánrové kousky, ze kterých jen málokdy vyleze něco dobrého.

Jelikož jsou ale dnes už prakticky všechny významné a slavné filmy rozebrány, musí se studia začít poohlížet po těch méně známých kouscích, a tak občas dojde i na věci typu The Gate. Původní film natočil v roce 1987 režisér Tibor Takács a šlo v něm o trojici dětí (jedním z nich byl tehdy čtrnáctiletý Stephen Dorff), jimž se podaří omylem otevřít na zahradě bránu do pekel. Kdo by ale čekal krvavé orgie plné trhání končetin a veselých démonů, byl by asi zklamaný. Film, jenž u nás vyšel pod názvem Vrata do podsvětí, byl horor určený mladším divákům a násilí tak muselo ustoupit politické korektnosti, přesto se z The Gate časem stala kultovní záležitost.

Novou 3-D verzi by měl režírovat Alex Winter, jenž si před lety zahrál vedle Keanu Reevese v nádherně idiotských komediích Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda, ale předělávka bude disponovat jedním mnohem zajímavějším jménem. Design pekelných potvor totiž dostane na starost H. R. Giger, jenž dal světu Vetřelce nebo Mutanta. Tenhle Švýcar rozhodně umí vymyslet potvory, které člověka znervózní a užívat si jich ve 3-D by mohlo být hodně fajn. Uvidíme, jak Winter zvládne režii něčeho podobně velkého a doufejme, že Giger nebude to jediné, kvůli čemu bychom se na The Gate měli začít těšit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace