Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bergova flotila vs. emzáci


ikona
KarelR
peter berg
Jak budou vypadat filmové Lodě? 

Léto 2011 je už teď přecpané čtyřmi velkými comicsárnami, třetími Transformery a závěrečným dílem potterovské ságy, za ty ale budeme utrácet jen od května do července. Méně vytěžovaný srpen by měl totiž patřit redakčnímu oblíbenci Peteru Bergovi, který bude žehlit smutně průměrného Hancocka velkorozpočtovou adaptací stolní hry Battleship (Lodě).

Od té se zpočátku nečekalo nic překvapivého, nedávno však začaly po internetu kolovat zvěsti o tom, že si to šikovní chlapci v námořnických uniformách rozdají s mimozemšťany. Zpočátku hodně úsměvná zpráva postupem času nabírala reálné obrysy, až musel přijít sám Berg a pár novinářům potvrdit... že to vážně není vtip. Emzáci ve filmu nakonec budou, a to z prostého důvodu, že nikdo neměl chuť vysvětlovat, proč Amerika válčí s jinou zemí. Vymyslela se proto odvážnější verze příběhu, v níž si relativně mírumilovná rasa, nazvaná The Regents, přiletí na zem postavit podvodní zdroj energie, o kterou má nouzi. Na tyhle potřeby jim ale strýček Sam zvysoka kašle, a pětice amerických lodí se bude ze všech sil snažit, aby E. T. ihned odletěl zpátky domů.

Návštěvníci z jiného světa, kteří mají být kombinací živých herců a CGI (prý něco jako Davy Jones z Pirátů z Karibiku), ale kvůli jedné poškozené lodi nechtějí zvednout kotvy, načež se jim alespoň podaří vyřadit zaměřovací systém americké flotily. A protože musejí zůstat na vodě a jejich technologie není zas tak vzdálená té naší (žádné lasery), výsledkem bude hráčům známá přestřelka naslepo, během níž se máme dočkat i klasické hlášky „You sank my battleship“, neboli „Loď potopena“. Pokud ale vyhlížíte nějakou zcela anonymní dvouhodinovou přestřelku, jste vedle.

Film bude mít hlavního hrdinu, velitele amerického torpédoborce, který bude šéfovat tak trochu trekovské posádce s novodobým Scottym ve strojovně. A zajímavé věci se mají dít i na druhé straně barikády, kde se budou ti strategičtěji smýšlející emzáci snažit ukecat svoje nabroušenější kamarády, aby se po hlavě nevrhli do meziplanetárního konfliktu. Mám pocit, že by tenhle dort Bergovi záviděli i pejsek s kočičkou, jestli z něj vyleze něco poživatelného snad nemůže vědět ani on sám. Každopádně má před sebou ještě dlouhou cestu, během které by měl najít solidní herecké obsazení a vykřesat nějakou tu „districtovskou“ jiskru, abychom se v kině nechytali za hlavu. Potenciál na epickou válečnou řežbu je tu obrovský, tentokrát by ale Bergův oblíbený patos nemusel na všechno stačit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace