Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

… a vřískat se nepřestane


ikona
Mr. Hlad
alfred hitchcockwes craven
Vrátí se po Vřískotech i Alfred Hitchcock? 

V Hollywoodu je jen málo scénáristů, jejichž jméno by samo o sobě mohlo prodat film. Kevin Williamson je – a nebo možná byl – jedním z nich. V polovině devadesátých let se mu totiž podařilo oživit skomírající hororový žánr, to tedy alespoň tvrdí oficiální prameny, ale spousta hororových fanoušků to vidí malinko jinak.

Fakt je ale ten, že Williamson se s horory rozloučil a na důchod si vydělal především teenagerskou televizní romanťárnou Dawsonův svět. Vřískot mu ale i tak nikdo neodpáře. To, že se točí čtvrtý Vřískot, není žádná novinka, Williamson se rozhodl opět spojit síly s hororovou legendou Wesem Cravenem a společně chystají novou trilogii, která prý bude stejně chytrá a zábavná jako ta první. Víme už, že se vrátí většina přeživších, takže odrazí Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette. Jejich filmová kariéra v posledních letech není zrovna hvězdná, takže ukecat je nejspíš nebyl problém.

Teď to ale vypadá, že Williamson se hodlá mezi horory a thrillery usadit na delší dobu. Prozradil totiž, že po čtvrtém Vřískotu se pustí do předělávky filmu The Bedroom Window, což je do značné míry vykrádačka Hitchcockovy klasiky Okno do dvora. Původní film natočil v roce 1987 Curtis Hanson a děj vypráví o chlapíkovi, jenž spí s manželkou svého šéfa. Po noci plné radovánek však jeho milenka zahlédne z okna vraždu, jelikož ale pár netouží po publicitě a naštvaném manželovi, rozhodne se hrdina svědčit namísto své přítelkyně. A pochopitelně se to celé brzy zkomplikuje a dorazí i sériový vrah. Původní film je podle všeho průměrný thriller, avšak zápletka, i když už několikrát použitá, je stále zajímavá, tak uvidíme, jak moc to Williamson s přesunem od zamilovaných teenagerů k mrtvým teenagerům myslí vážně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace