Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Frodovi a Neovi přijde Mohamed


ikona
Mr. Hlad
matrix
Producent Barrie Osborne chystá životopis islámské superstar. 

Je smutné, když člověk neví, co s penězi. Na světě je spousta hladovějících afrických dětí a špatně placených filmových kritiků, kteří by jistě ocenili, kdyby jim významný filmový producent poslal něco málo na přilepšenou.

Barrie Osborne se ale místo toho rozhodl natočit film, který smrdí průšvihem. Člověk, jenž má v portfoliu trilogie Matrix a Pán prstenů, si může v Hollywoodu dělat, co se mu zachce, protože na rozpočet nejspíš hledět moc nemusí a navíc není nutné nikomu dokazovat, že má čuch na komerčně a umělecky zajímavé látky. Osborne však tentokrát hodlá přivést na svět něco, co vypadá až krajně podezřele a takový Osama Bin Laden nejspíš radost mít nebude. Sto padesát milionů dolarů totiž hodlá nacpat do biografie islámského proroka Mohameda. Údajně by mělo jít o „film, který vytvoří most mezi kulturami.“ Bojím se, že pár magorů s vymytým mozkem a bednou C4 ve sklepě to uvidí malinko jinak.

Natáčení produkčně zaštítí katarská společnost Alnoor Holdings a objeví se v něm muslimští herci, kteří budou mluvit anglicky. Je tu ale ještě jeden problém, který bude muset zatím neznámý režisér vyřešit. Muslimská víra zakazuje zobrazování Mohameda (proto jsou všude u článku obrázky z Pána prstenů), takže se ho prý nedočkáme ani ve filmu, jenž by měl mimochodem zaznamenat celý jeho život od narození až po smrt. Sto padesát milionů dolarů tedy poputuje k biografii někoho, koho na plátně ani neuvidíme. Mimochodem když se v roce 1976 natáčel podobný snímek The Message, skončilo to výhružkami násilím, masovými protesty a nějakým tím únosem zakončeným mrtvolou. Hodně štěstí Barrie.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace